HAON Sziréna

2018.03.14. 19:38

„A víz kibuggyant a szájából”

Püspökladány - Takács Gábor azonnali segítségnyújtással mentette meg a balesetet szenvedett nő életét.

Püspökladány - Takács Gábor azonnali segítségnyújtással mentette meg a balesetet szenvedett nő életét.

Életmentő segítségnyújtásnak köszönhetően nem lett halálos kimenetele a 2018. március 13-án délután a 4212-es számú főúton, Püspökladány külterületén történt balesetnek. Eddig tisztázatlan körülmények között egy Toyota típusú személyautó megcsúszott az úton és egy vízzel teli árok borult. Az autóban egy 28 éves nő tartózkodott, aki súlyosan megsérült.

A balesetet látva több, arra közlekedő gépkocsi is megállt. Köztük volt Takács Gábor, 23 éves biharnagybajomi lakos is, aki megkezdte az akkor már a járműből kiemelt nő újraélesztését, ezzel megmentve az életét. Telefon kerestük meg Gábort.

A gyerekeket keresték

Takács Gábor éppen munkából tartott hazafelé, amikor meglátta az árokba borult autót. Ekkor már néhányan próbálták az autót visszafordítani, tudták, hogy a sofőr két gyermek édesanyja, őket keresték.

– Én is próbáltam cibálni a gépjárművet, de éreztem, hogy veszett ügy. Láttam, hogy egy hölgyet kihúztak a túlpartra, mivel tudtam, hogy az autót nem tudjuk megmozdítani, odarohantam hozzá. Éreztem, hogy nincs pulzusa, hangosan kijelentettem, hogy újra kell éleszteni. Oldalra fordítottam a fejét, a nyelvét kihúztam, hogy véletlen se nyelje le. Addigra odaért egy másik bajomi ember is, megkezdtük az újraélesztést. Ő alkalmazta a szívmasszázst, én figyeltem a pulzusát. Egy kis víz kibuggyant a szájából, az oldalára fordítottuk. Megállás nélkül folytattuk a szívmasszázst, mire a mentők megérkeztek, újraindult a keringése és már lélegzett is – idézte fel a történteket Gábor.

Higgadtan

– Polgári kötelességem, hogy segítsek, ha valaki bajba jut – mondta Gábor. – Úgy érzem, ennyire higgadt még soha nem voltam. Mindenki pánikolt, a gyermekeket keresték. Láttam, hogy ott fekszik magatehetetlenül egy személy, és segítenem kell rajta. Közösen végeztük az újraélesztést, nem csak az én érdemem, hogy életben van.

Fotó: Matey István

Egyáltalán nem viselt meg a dolog, próbálom minél pozitívabban felfogni, és arra koncentrálni, hogy jót tettem."

– Amikor az élettelen test hevert előttem, nélkülöznöm kellett annak gondolatát, hogy ez mit is jelenthet a családjának. Az volt a legfőbb dolog, hogy életre térjen. Miután hazajöttem, gondolkoztam azon, hogy mit tehettem volna még, de úgy érzem, ennél többet nem lehetett.

A 28 éves nő állapotát a helyszínre érkezett mentőápolók stabilizálták, majd kórházba vitték. A baleset körülményeit a Püspökladányi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!