haon-sportoldal

2012.05.31. 16:22

Háromszoros olimpiai bajnokot igazolhat a Debrecen!

Vízilabda. Ahogyan azt az elmúlt két esztendőben megszokhattuk, a hajdúsági pólósoknál nem a levegőbe beszélnek a klub elöljárói, mikor nagy terveket szövögetnek – első élvonalbeli szezonjuk során a legjobb nyolcban végeztek, idén pedig óriási meglepetést okozva a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyet szerezték meg Gyöngyösi András tanítványai.

Vízilabda. Ahogyan azt az elmúlt két esztendőben megszokhattuk, a hajdúsági pólósoknál nem a levegőbe beszélnek a klub elöljárói, mikor nagy terveket szövögetnek – első élvonalbeli szezonjuk során a legjobb nyolcban végeztek, idén pedig óriási meglepetést okozva a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyet szerezték meg Gyöngyösi András tanítványai. Noha a második idényük még csak nemrégen ért véget, a vezetőség máris azon dolgozik, hogy az ősszel rajtoló pontvadászatban és a nemzetközi porondon minél erősebb kerettel képviseltethessék a Debrecent.

Háromszoros olimpiai bajnok

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az olimpiai ezüstérmes amerikai Tony Azevedó a cívisvárosba szerződhet. A világ egyik legjobb pólósa mellett a BL-győztes center, Milos Korolija, a gólkirály Weszelovszky, Komlósi Péter, és a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is debreceni sapkát húzhat, miközben Mitrovics, Varga Tamás, Létay, Halek, Simon, Kistamás és Párkányi jövőre is a hajdúságiak sikereiért küzd.

- A játékosokkal való tárgyalások előrehaladottak, amennyiben a leendő szponzorunk rábólint, akkor jövő héten akár már a szerződések is megköttethetnek. Ha minden a terveink szerint alakul, semmivel nem lesz rosszabb, mint a Szolnok, az Eger, a Szeged, vagy a Vasas, tehát akár a bajnoki döntőért is harcban lehetünk, és eldőlni látszik az is, hogy az Európa Kupában indulunk, így hát ott is sokra hivatott lehet ez az együttes. Kiss Gergelyt nem kell bemutatni, az amerikai Azevedót óriási játékosnak tartom, a Milos Korilija nagyszerű center, Wesze gólkirály volt, Komlósi pedig egy nagyon jó bekk – velük úgy meg tudnánk erősíteni a csapatot minden poszton, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Magamban pedig hiszek annyira, hogy hozzá tudom azt a pluszt tenni, hogy elérjük a célunkat, mint ahogyan elértük az elmúlt két esztendőben is, illetve bárhol, ahol eddig edzősködtem. Emellett szeretnénk, hogy a kispadon mindig legyen saját nevelésű játékos, akad egy-két tehetség, aki az alsóházi csapatok elleni mérkőzéseken nyugodtan vízbe szállhat – vélekedett Gyöngyösi András. HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!