HAON lakóhelyem

2018.02.26. 15:28

Hajsza az erdőben: az utolsó pillanatban mentették meg az egerészölyvet Balmazújvárosnál

Hajdú-Bihar - A madár áramütés miatt veszítette el szárnya felét. Teljesen lefogyott és kiszáradt, mire rátalált egy arra járó autós.

Hajdú-Bihar - A madár áramütés miatt veszítette el szárnya felét. Teljesen lefogyott és kiszáradt, mire rátalált egy arra járó autós.

Délelőtt érkezett bejelentés a Hortobágyi Madárkórházba, miszerint balmazújvárosi bekötőút melletti fasor és az árok között egy félszárnyú egerészölyv ugrál - " target="_blank">olvasható az intézmény Facebook-posztjában. A bejelentő próbálta megfogni, de a művelet nem sikerült.

A madárkórház munkatársai a helyszínre siettek, de többen bekerítve a madarat, háló segítségével sem volt könnyű becserkészni. A közeli erdőbe futott, ahol a jeges széllel és az ágakkal küzdve csak lassan lehetett haladni. A poszt szerint az utolsó energiáit összeszedve menekült - ez a befogás utáni vizsgálat során derült ki. Szárnya felét egy régebbi áramütés következtében vesztette el, több mint egy hétig kóborolhatott az út szélén elütött pockokat keresve. A seb már magától záródott, de a madár teljesen lefogyott, kiszáradt és vérszegény lett. Körülbelül még egy napot élt volna, ha nem veszi észre egy arra járó autós.

A közleményből kiderül: az állat már biztonságban van, kapott infúziót, megetették, majd meleg helyre tették. Repülni már nem fog tudni, tartósan sérültként él majd a madárkórházban.


[related-post post_id="3762232"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!