Debrecen hírei

2018.11.05. 16:50

Jó filmet készítettek az első világháborúról

Debrecen - Hat középiskola diákjai kaptak díjakat a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattól.

Debrecen - Hat középiskola diákjai kaptak díjakat a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzattól.

Az első világháború befejezésének évfordulója alkalmából szakmai konferenciát rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Megyeházán, A Nagy Háború befejezése és következményei címmel. Az eseményen a téma elismert kutatói tartottak előadásokat, az önkormányzat pedig díjazta a Nagy Háború című filmpályázatának nyerteseit.

Ezen első helyezést értek el a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium tanulói (Tulipán Viktória, Tulipán Zsanett, Tulipán Ágnes) és felkészítő tanáruk, Magi Csaba.

Második helyen végeztek a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói (Balogh László, Kriszte Tamás Hunor, Szőke László) és felkészítő tanáruk, Farkasvölgyi Győző.

A szakmai zsűri a harmadik helyre sorolta a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulóit (Faragó Bettinát, Balogh Brigitta Bettinát, Szálkai Bencét), valamint felkészítő tanárukat, Szerdahelyi Zoltánt.

Különdíjban három csapat részesült: a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanulói (Besenyő Bálint, Varga Ferenc, Kiss Simon) és felkészítő tanáruk, dr. Pető Zsolt Csaba; a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulói (Kiss Gergő Csaba, Csobán Sándor, Kiss-Simonka Dénes) felkészítő tanáruk, Kardosné Csokai Anita Dóra; illetve a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának tanulói (Ötvös Mihály, Nagy Nándor, Horváth Roland, Reszegi Roland), valamint felkészítő tanáruk, Ujvárosy Tamás.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!