Debrecen hírei

2018.06.01. 13:36

Férfiak hangja tölti meg a templomot

Debrecen - Először utaznak Magyarországra, s a főváros után nyomban Debrecen felé veszik az irányt.

Debrecen - Először utaznak Magyarországra, s a főváros után nyomban Debrecen felé veszik az irányt.

Világhírű amerikai együttes, a Cappella Romana ad önálló hangversenyt június 3-án Debrecenben az Attila téri Metropóliai Székesegyházban. A portlandi székhelyű együttes az ősi bizánci zene egyik legavatottabb, elismert előadója vasárnap bekapcsolódik a 18 óra 30 perckor kezdődő vecsernyébe. Majd 19 óra 30 perctől a Grotta­ferrata-i Kódex című műsorukat hallgathatjuk meg. A belépés ingyenes – olvasható a Hajdúdorogi Görögkatolikus Metropólia honlapján.

A Cappella Romana 1991-ben alakult. Nevüket az „Új-Rómától”, azaz Bizánctól kölcsönözték, hangzásukat, előadási gyakorlatukat pedig a konstantinápolyi hagyomány alapján alakították ki. Alapító-vezetőjük, a görög származású Alexander Lingas, kiváló énekes, karvezető és zenetörténész, a bizánci zenei kutatás vezető egyénisége. A csapat a Szent Efrém Férfikar meghívására érkezik hazánkba és velük együtt június 2-án Budapesten koncertezik. Az esemény érdekessége, hogy a két énekegyüttes tagjai ez alkalommal először találkoznak személyesen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!