Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.01. 06:47

Becsengetnek az iskolákba

<p>Miskolc - Megkezdődött az idei tanév. Fehér ing, fekete szoknya, fiúkon nadrág, nyakkendő. Így, ünneplőben sorakoztak a diákok vasárnap délután az Avasi Gimnázium előtt.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Becsengetnek az iskolákba 2008.09.01."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Becsengetnek_az_iskol_kba_2008_09_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Becsengetnek az iskolákba 2008.09.01." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/ma-mar-becsengetnek/cn/boon-news-em_01-20080831-051125"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><B><A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/ma-mar-becsengetnek/cn/boon-news-em_01-20080831-051125">Nyugodtabb tanévet ígérnek</A></B>[.pdf - 50KB]</p>

Az elsősöket még szüleik kísérték a nagy eseményre, a nagyobbak együtt jöttek, vagy az iskola előtt találkoztak barátaikkal. Sokan együtt töltötték a nyarat, de voltak, akik az évzáró után most találkoztak először. Ezért megbeszélni való akadt bőven, és persze látnivaló is, hiszen az Avasi Gimnázium a nyár folyamán megújult, új épületrésszel bővült. Szülők, diákok tetszését egyarán elnyerte az újonnan épített szárny, ahol iskolai- és közösségi könyvtár, színházterem, számítástechnika, rajz- és zenetrem is helyet kapott. Az új gimnáziumi részt Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Káli Sándor, Miskolc polgármestere adta át.

Csaknem 2000 négyzetméterrel bővült az iskola, amely egy 800 millió forintos beruházásnak köszönhető – mondta Arday István, az intézmény igazgatója. Hozzátette: a beruházás 15 százalékát az önkormányzat, a többit az állam támogatta. Az igazgató mesélt az új színházteremről is, amely 354 néző befogadására alkalmas, és nemcsak az iskola kulturális életét szolgálja majd, de közösségi feladatot is ellát. Szeptembertől programok várják, nemcsak a diákokat, de a miskolciakat is, például jazzklubok, meseszínház, valamint Demjén-koncert – hangsúlyozta.

Minden ízléses

Vizi Dalma az Avasi Gimnázium 13. évfolyamos tanulója, még az utolsó középiskolai évében élvezheti az új, kibővített intézményt. Mint mesélte: szinte elsőként járhatta be az új szárnyat, amelyből neki a könyvtár tetszett a legjobban. A berendezések, a képek, mind, mind ízlésesek, szépek – mesélte.
Voltak persze, akik megilletődve álltak az iskola előtt, hiszen nem tudták, hogy hol keressék osztálytársaikat. Nem csoda, hiszen ők még csak most kezdik az első osztályt, azaz újak a középiskolában. Ilyen volt Tokár Anett is, aki izgult az évnyitó előtt, kíváncsi volt új osztálytársaira, osztályfőnökére. Elmontda: barátnőivel találkozott az iskola előtt, akikkel szerencsére egy osztályba jár majd. Miért az Avasit választotta? Itt volt olyan szak, francia, amire szeretett volna jelentkezni – válaszolta.

Rendőrök is készülnek

Ma reggel megkezdődik az iskola, nemcsak az Avasi Gimnáziumban, hanem mindenáltalános- és középiskolában becsöngetnek. Nem csak a diákok, szülők és a tanárok, hanem a rendőrök is készülnek a szeptemberi iskolakezdésre, akik ilyenkor főként az iskolák környékén folyó gyalogos közlekedés biztonságát figyelik fokozottan.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!