Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 18:44

Indulj a Vitézlőn és fáradt testből vitéz lőn Szendrőn

<p>Szendrő - A Vitézlő elnevezésű országos teljesítménytúrát április 12-én tartják Szendrőben. A szakosztály felkérésére rendezvény fővédnöke Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára.</p>

A szakállamtitkár a szakosztály eddigi, a Nemzeti Sportstratégiával szinkronban lévő munkájának elismeréseként tett eleget a felkérésnek. A Vitézlő és a hozzá hasonló programok hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánk sportnemzetből sportoló nemzetté váljon.

A túra előkészületei is lassan a finisbe érnek. A szakosztály honlapján lehetőség van már az előregisztrációra. A távolabbról érkezőknek, illetve a reggel korán indulóknak szállásfoglalásra is lehetőség nyílik a honlapon. www.szendroitura.uw.hu. A hét folyamán kerülnek ki a rendezvény plakátjai is. A rendezvény arculatának kialakítása érdekében szervezőknek egyen pólók készültek, a jobb tájékoztatás érdekében molinókat festenek a szervezők.
A szakosztály, a környékbeli általános iskolák számára külön buszokat szerveznek, hogy megkönnyítsék a rendezvényre történő utazást. Várják azon iskolák jelentkezését, akik ezen lehetőséget igénybe kívánják venni.

A túra célja, Szendrő és a környékbeli települések kulturális, történelmi és természeti értékeinek, kincseinek a bemutatása, illetve, hogy mindenki, aki ellátogat ide, nagyon jól érezhesse magát. A jókedvet garantálja a fiatalokból álló lelkes szervező csapat. Az idén 14 különböző települést érintenek a különböző útvonalak. Számos olyan helyre kalauzolja a túra a résztvevőket, amelyek kuriózum számba mennek.

Érdemes pénteken érkezni az esti ismerkedő, lazító túrára hangolódás miatt, ahol nemcsak egymással, hanem a szakosztály eddigi tevékenységével, kirándulásaink képeivel, emlékeivel, s persze a tagokkal is megismerkedhettek.
Az indítás szombat reggel 6 és 10 óra között történik majd, a különböző távoknak megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!