Autó - Motor

2015.10.21. 17:10

Utolsó autóshow a salakos oválon

Debrecen - A KZ Invest kupasorozat szezonzáró viadalát rendezik vasárnap a cívisvárosban.

Debrecen - A KZ Invest kupasorozat szezonzáró viadalát rendezik vasárnap a cívisvárosban.

A technikai sportok szerelmeseinek egy rossz szavuk sem lehet a hosszú hétvégére, ugyanis pénteken salakmotorversenyt rendeztek a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban, majd vasárnap az autósoké lesz a főszerep az oválpályán.

A ralit szerető hajdúsági publikum idén utoljára láthat száguldást a hét utolsó napján 8.30-tól a cívisvárosban. A KZ Invest Kupa autós körverseny negyedik, záró fordulójában – az előzetes nevezések alapján – több mint száz résztvevő vág neki a távnak.

Természetesen Ladáktól és BMW-ktől hemzseg a mezőny, míg az esemény egyik „sztárvendége” egy Subaru lesz.

A szervezők tavasszal meglepetéssel várták az amatőr és profi versenyzőkből álló mezőnyt: a változatosság gyönyörködtet elv alapján az eddig megszokott balos kanyarok helyett „jobbra tarts” volt a szabály. Ez a régi-új szisztéma – a visszajelzések alapján – bejött a pilótáknak, ám most újfent a hagyományos rendszerben, azaz balra kanyarodva száguldanak majd a résztvevők.

Az előrejelzések nem jósolnak esőt Debrecenben vasárnap, de igazából az égi áldás sem zavarná a ralisokat, ugyanis bármilyen lesz az időjárás, a versenyt megtartják. A verseny várhatóan 17 óráig tart.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!