olimpia 2020

2021.07.30. 10:51

Az Ifiházban szurkolhatunk Battai Sugár Katinkáéknak

109 év elteltével léphet újra pástra debreceni vívó az olimpiai játékokon.

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Szombat hajnali 4 óra 25 perckor kezdi meg szereplését a Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Márton Anna és Pusztai Liza összetételű női kardcsapat a tokiói nyári olimpiai játékokon. A debreceni sportolónő klubjának sportolóit és edzőit sem riasztja meg a kora reggeli kelés. Együtt szurkolnak a lányok sikeréért – olvasható a Interfencing Debrecen SC közleményében.

Sápi Máté az Interfencing Debrecen SC elnöke szerint nagyszerű élményben lesz része a sportolóknak: „Szilágyi Áron, történelmi olimpiai győzelmét együtt tekintettem meg a klub edzőivel. Hatalmas élmény volt számomra, hogy ilyen szakértő közegben élhettem át Áron győzelmét. Ekkor fogalmaztuk meg, hogy a klubtagjaink és hozzátartozóik, valamint a debreceni vívók is átélhessenek hasonló élményt.” Az eseményre a Debreceni Ifjúsági Házban kerül sor. „Ezúton is szeretnénk megköszönni az ifiház vezetőjének Halász D. Jánosnak és kollégáinak a segítségét, hogy a korai kezdés ellenére is biztosítja számunkra a megfelelő helyszínt. Korábban az olimpiai felkészülés alatt is segítettek már nekünk.”

Fotó: Interfencing Debrecen SC

Az eseményen ráadásul ott lesz Battai mestere, Dávid László is, aki a korlátozott számú kvótahely miatt nem utazhatott el tanítványával Tokióba. A mester tehát a tanítványaival együtt szurkolhat a lányok sikeréért: „Minden nap többször is beszélek Sugival. Társaival együtt jó hangulatban várja a versenyt. Ezúttal szurkolóként kell végigizgulnom a lányok versenyét, de már nagyon várjuk a rajtot.” Az esélyekről is szó esett: „Nagyon fiatal, összetartó csapatról van szó, akik több alkalommal nyertek már érmet a világkupákon, és ismerve őket most is nyerni akarnak. A kardvívás nem a kamaszok fegyverneme, hatalmas potenciál van a női kardcsapatban, ha kellő türelemmel és szeretettel állunk hozzájuk akár már most is, de a jövőben biztosan meghálálják a bizalmat.”

A klub vezetése meglepetéssel is készül a sportolóik számára. A tavalyi évi egyesületi pontversenyben ugyanis a legjobb vidéki egyesületként a 8. helyet szerezték meg a vívók. Sápi Máté elmondta: „Minden vívónk számára értékes sportszercsomagot adunk, értékeljük a belénk fektetett bizalmat és azt, hogy a vírushelyzet okozta teremgondjaink ellenére is kitartanak mellettünk.”

Az eseményt a korábbi válogatott, Európa-bajnoki 4. helyezett kardvívó, Urbán Ádám helyszíni kommentálásával élvezhetik a korán kelők.

A női kardcsapatok programja ide kattintva tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!