szon-sportoldal

2008.09.03. 10:46

Rangos riválisok a főiskolán

<p>Nyíregyháza - Csötörtöktől szombatig rendezik meg a 2. női nemzetközi kosárlabda tornát a Nyírerdő Kupáért, amelyen a legpatinásabb magyar klub, a BSE mellett két élvonalbeli román csapat vesz részt.</p>

Teher alatt nő a pálma

Jól tudják ezt a Nyíregyházi FSE NB I. B csoportos női kosárlabdacsapatánál, ahol keresik annak a lehetőségét, hogy az október közepén esedékes bajnoki rajtra készülő gárda erős csapatokkal mérkőzzön a felkészülési időszakban.

A főiskolások már jártak Zalakaroson, ahol megmérkőztek a tavaly még élvonalbeli Kanizsával, csütörtöktől vasárnapig pedig három élvonalbeli klubot látnak vendégül.

A Nyírerdő Kupáért kiírt 2. nemzetközi női tornán a román első osztály újonca, a Szatmárnémeti, évek óta oszlopos tagja, a Nagyvárad és az egyik legveretesebb múltú magyar csapat a BSE fogadta el a szervezők meghívását.

A városmajoriakkal nem újkeletű a kapcsolat, hiszen 2006 év elején a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkoztak egymással a felek, és akkor mindkét mérkőzést a főiskolán, a mostani torna helyszínén játszották.

– A keretünkben minimális változás történt: Sipos Melinda Debrecenbe igazolt, a szülés után visszatérő Veisz Ágnes pedig bekapcsolódott az edzésmunkába – számolt be a holtidényben történtekről Farkasinszki Gyuláné edző.

– Többnyire utánpótláskorú játékosok alkotják az NB I. B csoprotos csapatunkat is, így a felkészülés során a korosztályos bajnoki küzdelemkre is hangolódnunk kell. Örülünk neki, hogy erős ellenfelekkel játszhatunk, a mostani tornán kívül a hónap végén Kolozsváron is megmerettetjük magunkat, ott is csupa-csupa élvonalbeli gárda ellen.

Menetrend

A 2. nemzetközi nõi kosárlabda torna a Nyírerdõ Kupáért programja
Csütörtök
16.00: Nyíregyházi FSE–Szatmárnémeti
18.00: BSE–Nagyvárad
Péntek
16.00: Szatmárnémeti–BSE
18.00: Nyíregyházi FSE–Nagyvárad
Szombat
9.00: Szatmárnémeti–Nagyvárad
11.00: BSE–Nyíregyházi FSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!