szon-sportoldal

2008.07.08. 12:11

Úsztak a sikerben a nyíregyháziak

<p>Számos sikeres verseny után a finisébe érkezett az a sorozat, amelyben az NYVSC-Nyírsuli úszócsapatának legkisebb korosztálya képviselteti magát.</p>

Hódmezővásárhelyen rendezték az országos béka-, és delfin seregszemlét, ahol az ország több, mint 750, nyolc és tíz év közötti reménysége mérte össze tudását. A nyíregyháziak tizenhét titánja állt rajtkőre – szép sikerrel. A „békák" között (2000-2001-ben születettek) Reményi Damján megadta a viadal hangulatát egy várt egyéni csúccsal, illetve egy nem várt éremmel – 50 méteres mellúszásban harmadikkét végzett.

Idei legjobbjával Ábri Nataniel hetedik lett 50 méteres hátúszásban, valamint tizenegyedikként zárt 100 gyorson. A legkisebbjeink egyesítve erejüket a 4×50 méteres béka gyorsváltóban 25 csapat közül a hetedik pozíciót csípték meg.

A „delfinek" mezőnyében (1998-1999-ben születettek) is kimagaslóan szerepeltek a nyírségiek. Buskó Csenge és Reményi Ármin 400 méter gyorsúszással melegítettek: mindketten az ötödik helyet. szerezték meg, majd a páros hatalmas küzdelem árán, fantasztikus teljesítménnyel, a legjobb idővel csapott célba 100 méter gyorson!

Szurovcsák Ivett szintén csak a titkolt reményeket váltotta valóra, midőn a negyedik medáliát szállította – 100 méter mellen bronzérmes lett. A számos, értékes helyezés mellett (Buskó Csenge 50 m pillangón 5., 200 vegyesen 6., Reményi Ármin 50 pillangón 8., 100 háton 6., 200 vegyesen 12.) minden versenyző nagy erőfeszítéssel hozta ki magából a maximumot és úszott egyéni csúcsokat.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!