szon-sportoldal

2008.06.06. 10:20

A jövő hétre ígérik az új edzőt

<p>Még nincs meg Déri Csaba edző utódja, a klubvezetés álláspontja szerint amennyiben jobban sikerül a bajnoki hajrá, akkor most nem az edzőváltás körülményeit kellene magyarázni...</p>

Amíg a férfi kosárlabda bajnoki döntőben két volt nyíregyházi játékos csapata gyűrte egymást (a csütörtök esti 80–71-es győzelmével Szrecsko Szekulovics gárdája a Falco KC 3–1-es összesítéssel szerezte meg az aranyérmet Krivacsevics DragoljubKörmendje ellen), addig a Marso-Vagép NYKK-nak egyelőre nincs trénere. Beszámoltunk róla, hogy Déri Csabával nem hosszabbított szerződést a vezetés, utódjának megnevezését a jövő hétgre ígérik az illetékesek.

Déri Csabával úgy váltunk el, hogy nem zártuk ki annak a lehetőséget: egyszer lesz ő még edző Nyíregyházán – mondta az edzőváltás kapcsán Makrai László, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője. – A megállapodásunk része az is, hogy nyilvánosan egyik fél sem alkot véleményt a szakmai munkáról, ehhez tartjuk magunkat mi is. Annyit azért elmondanék, hogy az alapszkasz hajrája előtt valóban úgy tűnt, hogy szép sikereket érhetünk el, de az utolsó tíz tétmeccsünkből nyolcat elvesztettünk. Végül az a Körmend jutott a Magyar Kupában a négy közé és játszhatott bajnoki döntőt, amely ellen elegendő lett volna hazai pályán huszonhárom ponttal kikapnunk, és megelőztük volna az alapszakasz végén. Ha ez így történik, akkor meggyőződésem, hogy – a Falcót elkerülve – a rájátszásban komoly szerepet játszhattunk volna és akkor most nem azt kellene magyarázni, hogy miért döntöttünk az edzőváltás mellett...

A játékoskeretben történő változásokról az új edző megnevezéséig korai lenne beszélni, egyelőre annyi biztos: Brane Savicot, Siska Jánost, Nagy Krisztiánt és Farkas Attilát a következő bajnokságra is érvényes szerződés köti a klubhoz, Sitku Ernő pedig szóban kötelezte el magát az NYKK-hoz.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!