szon-sportoldal

2008.04.22. 11:29

Ötvenhét évesen repked a kapuban

<p>A megyei másodosztályú bajnokság Díjözön-csoportjában a bennmaradásért hadakozó nyíregyházi együttes mezét öltötte magára vasárnap az 57 (!) esztendős kapus Kálmánchelyi Ferenc.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/veteran-a-kolyok-kapujaban/cn/szon-news-km_01-20080422-111939">A nagy visszatérés. Kálmánchelyi újra a kapuban, letölthető :<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

„Ez világszám!” – kommentálta az esetet Madalina György, aki telefonon hívta kispályás csapattársát a nagy visszatérése után. Falatovics László, a Kölyök SC egyik alapítója kérte meg, hogy segítsen a vészhelyzetben.

Tartalmas pályafutás

A Barack becenevű hálóőr Nyírbátorban kezdte pályafutását, játszott a „Fradi kettőben”, Nyíregyházán 1973-79-ig védett Bakos, Demény, Pokrovenszki és Temesvári irányítása alatt. Utána Tyukodon, Kisvárdán, Tiszavasváriban, Encsencsen, Gávavencsellőn, a Volán Dózsában és Sényőn is védett. Utoljára 1994-ben őrizte az NB III-as együttes kapuját.

– Addig rimánkodott a régi futballcimbora, hogy végül beadtam a derekam. Csakis a bajnokság végéig vállaltam el. Ez egy versenysport – még ha amatőr is –, ennyi idősen nem itt lenne a helyem, de megígértem, hogy segítek – taglalta ifjonti hévvel az édességterítéssel foglalkozó csupaszív sportember.
KálmánchelyiKemecsei, Kléninger, Szekrényes A.,Juhász J. – Teschmayer, Korponai, BorosSzórád,. Nagy A.,Major. Ezt a tizenegyet küldte pályára Demény Béla 1974. augusztus 11-én, amikor a Nyíregyházi Spartacus-Petőfi Sátoraljaújhelyen szerepelt az NB III. Északkeleti csoportjában. Harmincnégy évvel később ismét Kálmánchelyi nevével kezdődik egy bajnoki összeállítás.

– Nem múlik el olyan hét, hogy ne játsszak valahol. Vagy baráti körben teremben, vagy salakon, a nyíregyházi kispályás bajnokságban például három csapatban védek különböző osztályban. Nagypályán a sényői öregfiúkhoz tartoztam eddig, erre érkezett a felkérés a Kölyök SC-től. Biztosan sokan felkapják a fejüket, hogy ennyi évesen elvállaltam, azonban az is érdekes, hogy hetedikes voltam annak idején, amikor bemutatkoztam a nyírbátori felnőttcsapatban. Ebből is látszik, régi bútordarab vagyok... – jegyezte meg végezetül a cerberus, akit a Nyírmihálydiban elszenvedett 4–0-ás vereség során az unokakorú játékostársak ekképpen vígasztaltak: „Nem baj, Feri bácsi, lesz ez még jobb is!”

Kapcsolódó cikk:

További hírek (Megye II.):


- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!