szon-sportoldal

2008.03.25. 18:29

Harsányi vihette haza a kupát

<p>Máriapócs - A viharos szél ellenére a locsolkodás helyett idén is sokan a máriapócsi RabócsiRinget választották, ők biztos nem bánták meg, hisz a ralikrossz-bajnokság évadnyitó futama ismét látványos és show elemekkel tarkított, izgalmas csatákat hozott.</p>

A király kategória elődöntőiben Harsányi Zoltán (Mitsubishi Evo VI.) nem nyújtott mindig százszázalékos teljesítményt. A döntőben aztán nem tudott hibázni és rajt cél győzelmet aratott, így ő vihette haza a Generali Kupát. A fiatal tehetség, Kiss László (Mitsubishi Evo VI.) próbálta a címvédőt az öt kör alatt megszorongatni, de nem járt sikerrel, így a második helyen ért célba Révész Bálint előtt. A többszörös magyar bajnok Kotán Péternek (Ford Focus) ezúttal nem voltak technikai problémái, ennek ellenére csak negyedik helyen végzett, megelőzve Furkó Lászlót (Mitsubishi).

Tinigyőztes

Az amatőrök is rajthoz álltak a húsvéti futamon: a trabantosoknál Nagy

Sándor, a ladásoknál pedig Berke József győzött. A nyugati 1600 alattiaknál

a mindössze 16 éves osztrák hölgy, Romina Fritz állhatott a dobogó tetején.

A 2000-es öszkerékmeghajtású kategóriában Emődi János, míg a „kétkerekeseknél”

Liszkai Elek diadalmaskodott.

A divízió I. A kategóriában Gorácz Béla bravúros diadalt aratott Corsájával, maga mögé utasítva Újházi Bélát és Csegezi Ákost. A divízió IV.-ben a Rabócsiring színeiben versenyző Hajdú András végzett az élen,  Zsigmond Péternek a második pozíció jutott – a nagy visszatérő, Balázs András Mazdája az őszi futamhoz hasonlóan, sajnos ismét felmondta a szolgálatot.

A divízió V. tavalyi címvédőjét Bánkuti Junior Gábort (Peugeot) is megtréfálta a technika ördöge, így az addig is káprázatosan versenyző Végh Szabolcs új Volvójával magabiztosan nyert Petrilla Krisztián, Kulcsár István és Pető Tóth Gábor előtt.

Divízió IX.-ben Végh Zoltán vitte el a pálmát, a múlt évi győztes Csendes Zsolt (Lada) ezúttal csak a dobogó második fokára állhatott.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!