szon-sportoldal

2008.03.10. 12:53

Gól a kétszázadik bajnokin

<p>Már majdnem úgy történt, hogy zsinórban negyedik idegenbeli bajnokiját is szerzett gól nélkül zárja a Nyíregyháza Spartacus, ám a REAC otthonában, Sopronban előbb a 82. percben a szépítés, majd az egyenlítés is összejött.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/gol-a-ketszazadik-bajnokin/cn/szon-news-km_01-20080310-011033">Helyezések, gólszerzők: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Így aztán az élvonalbeli futballcsapat bajnokságbeli második soproni turnéja újra döntetlennel zárult, hiszen ősszel, még a „valódi” Sopron ellen 1–1-et értek el a piros-kékek. Milyen érdekes, a soproni meccs után szombaton a Sopron lenne az ellenfél hazai környezetben, ám mivel a hűség városának képviselőjét kizárták az élvonalból, a nyíregyháziak játék nélkül szereznek három pontot, 3–0-ás gólkülönbséggel.

Ha már gólok... Tavasszal eddig 7–7 a nyíregyháziak gólkülönbsége három meccsen, ősszel a kilencedik játéknapot követően jutott el ugyanennyi szerzett gólig a gárda, a Debrecen elleni meccset követően volt 7–8 a Szpari gólmutatója. Vagyis, egyelőre megvalósulni látszik mindaz, amit Révész Attila klubmenedzser a rajt előtt ígért, igaz, a bátrabb támadójáték miatt hátul is szellősebb a védekezés. Az újonnan igazolt futballisták gólmutatója sem rossz, Dosso Sindou, Granát Balázs és Kovács Béla révén a hétből eddig négy találatot jegyeznek. A nyíregyházi színekben ezen a mérkőzésen debütáló Kovács Béla amúgy Sopronban jubilált: az egykori válogatott középpályás kétszázadik élvonalbeli bajnokiját játszotta, és harmincadik gólját szerezte.

Ezek is érdekelhetik