Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.05.13. 17:52

Túl az Óperencián

Máriapócs - 2013. április 25-én volt az alsó tagozatosok területi mesemondó versenye Máriapócson a Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Máriapócs - 2013. április 25-én volt az alsó tagozatosok területi mesemondó versenye Máriapócson a Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

A versenyre 45 diák nevezett tizenegy településről; Biri, Kisléta, Máriapócs, Nyírbátor, Nyírbogát, Nyírcsászári, Nyírlugos, Nyírpilis, Penészlek, Piricse, Pócspetri. Vincze Sándor igazgató úr köszöntő szavai után a művészeti tagozat zenészei az érkezőket népdalcsokorral, citera- és zongorajátékkal fogadták. A versenyzők, a szülők, a felkészítő tanárok elismeréssel, nagy tapssal köszönték meg a produkciókat.

Az alsós munkaközösség, a nevelőtestület tagjai, a technikai dolgozók igyekeztek a helyszínt úgy előkészíteni, a délutánt megszervezni, hogy a kis mesemondók otthon érezzék magukat és eredményesen szerepeljenek.

Buzga Lászlóné tanítónő ismertette a verseny technikai lebonyolítását, bemutatta a zsűri tagjait és köszönetet mondott Vonáné Pásztor Évának a Művelődési Ház vezetőjének a könyvjutalmak felajánlásáért.

Hagyományainkhoz híven, ha máriapócsi tanuló dobogós helyezést ért el, különdíjban részesült, így az ideérkező versenyzők jutalomkönyveinek száma gyarapodhatott. 

Helyezések:

1. osztályban

I. Farkas Gergő – Nyírlugos

II. Bíró Lili – Nyírbogát

III. Kozák Lolita – Nyírpilis

Különdíj: Iváncsik Eszter, Tóth Cintia – Máriapócs

2. osztályban

I. Szécsi Dávid – Nyírbátor, Zrínyi út

II. Rézműves Vivien – Nyírpilis

III. Nikolics Lilla – Nyírlugos

Különdíj: Bokor Panna – Máriapócs

3. osztályban

I. Oláh Szandra – Nyírlugos

II. Herczku Máté – Biri

III. Papp Gábor – Nyírbátor, Zrínyi út

Különdíj: Filep Eszter, Iváncsik Panna – Máriapócs

4. osztályban

I. Beri Natália Terézia – Nyírpilis

II. Gáspár Noémi – Nyírlugos

III. Horváth Gergő – Penészlek

Különdíj: Kovács Odett, Pekács Kitti – Máriapócs

 

Palóczy Timea

magyartanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!