Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.12. 13:09

Jelentősen nő a parkolók száma Sóstón

Sóstó - A napokban Sóstón sétáltam, akkor láttam egy fakivágást (az egykori ifjúsági tábor mellett, a szerk.) – írta a városvitán Száraz Attila, aki szerint ez a terület ideális hely lenne parkolónak.

Sóstó - A napokban Sóstón sétáltam, akkor láttam egy fakivágást (az egykori ifjúsági tábor mellett, a szerk.) – írta a városvitán Száraz Attila, aki szerint ez a terület ideális hely lenne parkolónak. „Tudom, hogy milyen fontos a zöldfelület, de most a parkolóra is nagy szükség lenne. Használhatná a strand és a múzeumfalu is” – írta Száraz Attila. Babosi György szerint viszont ezen a részen felesleges parkolót kialakítani.

„Aki kocsival megy Sóstóra, annak ez messze lesz mindentől. Ha 10 méternél többet kell gyalogolni, az már nem jó a mai embernek – nem tudom, hogy lehetne erről a kocsimániáról leszoktatni az embereket. Gyalog, az erdőn keresztül 40–50 perc alatt ki lehet érni Sóstóra, négy kilométer a körúttól, bringával húsz perc. Ha autóval megyünk, aztán ott parkolót keresünk, az sem kevesebb” – írta.

Komoly bővítés

Kíváncsiak voltunk arra, hogy tervez-e a városvezetés parkolóbővítést Sóstón, a kérdéseinkre dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. ügyvezetője válaszolt.

– A Hotel Sóstó északi oldalán lévő földút melletti területen a fák egy része koránál fogva megérett a kivágásra, itt a napokban kezdetét veszi a fák újratelepítése: a NYÍRVV Kft. munkatársai kocsányos tölgyeket ültetnek ki. A terület továbbra is parkerdőként funkcionál, így parkoló itt jelenleg nem alakítható ki – mondta el lapunknak dr. Podlovics Roland, aki a parkolók kialakításáról azt mondta: a város vezetésének és a fejlesztéssel foglalkozó szakembereknek egyöntetű véleménye, hogy szükség van a parkolóhelyek bővítésére, de olyan formában, hogy az minél kevésbé veszélyeztesse a jelenlegi egészséges faállomány létét a közterületeken.

– Az Állatpark előtti régi parkoló terület új aszfaltburkolatot kap a kiemelt projekt keretében és megváltozik a parkoló kiosztása is, mellyel jelentős parkolószám bővülést lehet elérni. A Parkfürdő főbejárata melletti parkoló is bővülni fog, a jelenlegi parkoló új burkolatot kap, kiosztása megváltozik. Ezen változások eredményeképp mintegy 230 új parkolóhelyet sikerül majd kialakítani, mely jelentős mértékben enyhíteni fogja a szezonban tapasztalható állapotokat – mondta az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!