Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.20. 20:53

Itt az ideje, hogy kezet nyújtsunk egymásnak

<p>Nyíregyháza - Az államalapítás ünnepén érdemes számvetést készítenünk, s feltennünk a kérdést: kik vagyunk, s mi a feladatunk – mondta ünnepi beszédében Nagy László, Nyíregyháza alpolgármestere a Kossuth téren tartott megemlékezésen. <dia width="900" height="700" alt="Itt az ideje, hogy kezet nyújtsunk egymásnak 2008.08.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Itt_az_ideje__hogy_kezet_ny_jtsunk_egym_sna/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Itt az ideje, hogy kezet nyújtsunk egymásnak 2008.08.20." /></a></dia></p>

Az államalapítás ünnepén érdemes számvetést készítenünk, s feltennünk a kérdést: kik vagyunk, s mi a feladatunk – mondta ünnepi beszédében Nagy László, Nyíregyháza alpolgármestere a Kossuth téren tartott megemlékezésen. Ez a nap lehetőséget ad az összefogásra – folytatta Nagy László, aki rövid történelmi áttekintése során kitért arra, hogy a megosztottság nem új jelenség, s kiemelte, hogy István királynak is számos csatát meg kellett vívnia ahhoz, hogy hazánkat erős nemzetként vezesse be Európába. – Áldozatokat kell hoznunk azért, hogy olyan várost és olyan országot építhessünk, ami a jövőbe vetett hitet biztosítja, de szorgalmunk, kitartásunk erre lehetőséget ad – mondta. Az alpolgármester szerint itt az ideje annak, hogy kezet nyújsunk egymásnak, s annak, hogy a kinyújtott kezet el is fogadják a másik oldalon. A kulturális és szórakoztató programokkal övezett ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. Nyíregyháza fejlődéséért, hírnevének öregbítéséért kifejtett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismerésékén a város díszpolgára lett Sárdi Sándor, a Dunapack Zrt. vezérigazgatója. Kiemelkedően magas színvonalú tevékenységük elismeréseként Inczédy György Életmű–díjat vehetett át Huray Gábor, dr. Sallai József, Soltészné Pádár Ilona, dr. Várady József és Verdes Lajos.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!