Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.24. 06:05

Utazni jó! – írja olvasó-szerkesztőnk

<p>Én megoldom a dolgot fillérekből (pedig már kivonták a forgalomból). A párom egy pénzügyi zseni! Bepréselte a költségvetésbe az internet-előfizetést. Csodálatos, hogy egy térképprogrammal bármikor tekereghetek a világban.</p>

Utazni, nyaralni, kikapcsolódni valóban jó. Ki-ki vágyai, vagy pénztárcája alapján eldöntheti. Én speciel sajnálom a gazdagokat. Nyüglődés a repülőtéren induláskor, érkezéskor. A szállodában megvan már a szobájuk, vagy nincs, s ha meg is van, az milyen? Ki kell fogni az időjárást is, mert általában, ha egész évben nem is esik, ha mi vagyunk ott, akkor biztos.

Én megoldom a dolgot fillérekből (pedig már kivonták a forgalomból). A párom egy pénzügyi zseni! Bepréselte a költségvetésbe az internet-előfizetést. Csodálatos, hogy egy térképprogrammal bármikor tekereghetek a világban (sajnos ráérek). Csak kezelni kell a masinát, és egyik percről a másikra Európából Amerikába, Ázsiába, vagy bárhová a nagyvilágban megnézhetem az ottani városokat, hegyeket, tengerpartot, vagy a helyi érdekességeket madártávlatból. Ha kedvem tartja, leszállási kísérletet tehetek akár az űrsiklók leszállópályáján is.

Igaz, hogy nem érzem a hely szellemét, kisugárzását. Nem találkozom a helybeliekkel, de az az egy vigasztal, hogy ha „Az élet drága, de az árban benne van minden évben egy nap körüli utazás” (falfirka). Viszont, ha a természetbe vágyok, kimegyek a „Morotvához”, vagy a Tisza-partra. Tőlünk látni lehet a Nagy-Kopaszt, és messzi fel a Zempléni hegyeket is. Ez az élmény viszont a messzire utazóknak nem adatik meg, ez nekik sokba kerül. Így utazom be a világot télen melegben, nyáron hűvösben, és közben sajnálom, hogy nem vagyok gazdag.

Szabó István, Olvasó-szerkesztő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!