Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.13. 16:34

Színesítette az akciókat a nyíregyházi Zöldkommandó

<p>Nyíregyháza - A megyei ellenőrzések során többször derült fény a hulladékok engedély nélküli átvételére. A következő lépésben az átadói kört vizsgálják meg, mert kiderült: kik adnak le rendszeresen és nagy tételben színesfém hulladékot.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/szinesitettek-az-akciokat/cn/szon-news-km_01-20080613-043022">További információk&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Március végén megyénkben is megkezdődött a színesfém lopások ellen indított akciósorozat, s napjainkig közel ötven ellenőrzést hajtottak végre soha nem látott társadalmi és hatósági összefogással. Eddig két esetben szabtak ki több százezer forintos bírságot és további háromnál van folyamatban eljárás.

– Első körben a legális hulladékátvevőket ellenőriztük, s közülük többnél derült ki: lejárt az engedélyük vagy nem a szabályoknak megfelelő engedéllyel rendelkeznek. Ezeknél intézkedtünk, a következő lépésben pedig az átadói kört vizsgáljuk meg, mert kiderült: kik adnak le rendszeresen és nagy tételben színesfém hulladékot – tájékoztatta lapunkat Vilmányi Zoltán, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hatósági igazgató-helyettese. Kiemelte, hogy a célzott akciókhoz nagyon sok segítséget nyújt a rendőrség, a polgárőrség, a MÁV és az érintett önkormányzat.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!