Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.04. 06:39

Jó mulatság, férfi munka

<p>Ide, a megyeszékhelyre került az öt millió forint, a lótenyésztésre nyilván jó ideje és rengeteget áldozó családé lett a harminc „milla„ - amit van aki sokall, de a túlnyomó többség azért örömmel nyugtáz. <STRONG>Galambos Béla jegyzete</STRONG></p>

A lovas neve Vanda a lóé Alexander. A vasárnapi, első Nemzeti Vágta megnyerése után érdemes mindkettőt megjegyezni, miként az őket ilyen gyorsnak, bátornak, nehéz pillanatokban is tiszta fejjel gondolkodni képesnek nevelő Suták familiájét is.

A képernyő előtt ülve, egyenesben izgultam végig a döntő futamot, s azt kell mondjam jó mulatság, férfi munka volt, amihez csak gratulálni lehet. De jó, hogy mi gratulálhatunk a Nyíregyházára hulló dicsőséghez és az ország-világra szóló siker nagyságához méltó díjakhoz, s nem a szigligetiek, vagy az orosháziak.

Ide, a megyeszékhelyre került az öt millió forint, a lótenyésztésre nyilván jó ideje és rengeteget áldozó családé lett a harminc „milla„ - amit van aki sokall, de a túlnyomó többség azért örömmel nyugtáz. Egyébként ideje lenne levetkezni ezt a szomszéd tehenét is elveszejteni óhajtó „magyaros„ gondolkodást, s végre – a politikát valahogy kizárva – örülni egy kreatív ötletgazda több előny lehetőségét is magában hordozó remek plánjának.

Azon kívül ugyanis, hogy egy, a lehető legtöbb magyar fantáziáját megmozgató, hogy ne mondjam lázba hozó, közös ügy csíráját ültették el, a Vágta szerintem sikerre van ítélve. Méghozzá olyan hírnévre, amely vonzza majd a külföldi turisták tízereit, akikből remélhetőleg sokan indulnak majd útnak ide hozzánk, hogy megnézzék maguknak azt a várost, azt a megyét, amelyik ilyen lovasokat, lovakat terem...

Kapcsolódó cikkek:

A nyíregyházi Suták Vanda - testközelből
Suták Vandát, a nemzet lovasát egy pillanat alatt megismerte az egész Magyarország, ám vajmi keveset tudunk róla. Kíváncsi Ön arra, honnan indult Vanda, milyen helyen lakik, mikor és miért kezdett lovagolni, mit tanul, és például arra, egy nap alatt hány ismerőst szerzett az iwiw-en? Megkérdeztük!  

A nyíregyházi Vanda kapja a nyereményt
Csabai Lászlóné, a megyeszékhely polgármestere remek ötletnek tartja a kezdeményezést, mint mondja: Nyíregyháza az elsők között csatlakozott a versenyhez. 

Nyíregyháza nyerte a Nemzeti Vágtát
Az első vágta győztese egy 22 éves joghallgató, Suták Vanda lett. A hölgy a tanulás mellett imád lovagolni, de kedvencei között több kutya és cica is fontos helyet tölt be.

Lóversenypálya lett a Hősök teréből
Kész a vasárnapi rajtra a lóversenypályává alakított Hősök tere. Szombaton a Nemzeti Vágta gyakorlófutamait tartották.

- Galambos Béla -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!