Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.29. 18:57

Ismét sikert aratott a juhásztalálkozó

<p>Butyka - Kulturális programok, birkás és cseresznyés ételek versenye, fogathajtás és vidámpark. Ez fogadta a szombaton Butykára érkező látogatókat. A nyolcadik juhásztalálkozó idén a cseresznyefesztivállal együtt került megrendezésre, és ismét sikert aratott.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Ismét sikert aratott a juhásztalálkozó 2008.06.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ism_t_sikert_aratott_a_juh_sztal_lkoz__2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ismét sikert aratott a juhásztalálkozó 2008.06.29." /></a></dia></p>

Már korán reggel megérkeztek a versenyző csapatok és árusok a település határában lévő hatalmas rétre, amely tulajdonosáról és egyben a juhásztalálkozó szervezőjéről, Mazák Istvánról kapta a nevét. A rendezvény főszponzora a 14-es számú részönkormányzat volt, melynek elnöke, Lengyel Károly önkormányzati képviselő elmondta: a hagyományőrzés mellett a környező településeken élők közötti kapcsolatok ápolása és természetesen a vidám kikapcsolódás, szórakozás is célja a rendezvénynek.

A program a Közművelődési Színtér elől induló lovasfogatok és mazsorettek felvonulásával kezdődött, majd a Mazák-rétre kiérve hivatalos megnyitó következett. Nyíregyháza város nevében Mikó Dániel tanácsnok köszöntötte a megjelent versenyzőket és látogatókat, valamint kiemelte a rendezvény fontosságát.

A hatalmas rét egyik felében a fogathajtók mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket, a fák árnyékában készültek a birkás és cseresznyés ételek, egy másik ponton pedig a juhászok terelgették nyájukat, igaz, furulyaszó nélkül. A játszótér egész nap nagy siker volt a gyerekek körében, de aki csak egy kellemes kikapcsolódásra vágyott, az a büfé vagy a sörsátor árnyékában élvezhette a színpadon zajló folyamatos programokat.

Fellépett a Szabolcs Majorette csoport, Béres András és felesége, akik a fesztivál állandó vendégei, a gyerekeknek Frici bohóc nyújtott vidám perceket, majd a Dongó együttes műsora után a Jonatán Majorette csoport zárta a délelőtti blokkot.

A közös ebéd után népdalkörök, az Alvégesi és a Tirpák Hagyományőrző mutatkozott be, majd a főzőverseny eredményhirdetésével folytatódott a program, melyen a díjakat a szervezők mellett Csabai Lászlóné, Nyíregyháza megyei jogú város polgármestere adta át.

A következő blokk a táncé volt, a 2step és az Erica C tánccsoportok produkciója között a Babszem néptáncegyüttes műsorát láthatta a közönség. A kulturális programok operett parádéval zárultak, ahol Farkas Bálint Jászai Mari- díjas művész, és Szász Kati nyújtott felejthetetlen perceket. A fesztivál éjszakába nyúló utca-, illetve rétbállal, és tűzijátékkal zárult, mely a résztvevők körében idén is nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!