Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.22. 06:08

Betonvárost építettek -panaszolta olvasónk

<p>Nyíregyháza - Példamutató a takarékosság ebben a gyönyörűen (szörnyen) felújított Jósavárosban. Építettek valami magas oszlopot, ami alig megy le a Nap, de már fényárban úszik reggelig. Kinek? Minek? Nekünk, hogy fizessük az áramot. <dia width="900" height="700" alt="Betonvárost építettek -panaszolta olvasónk 2008.05.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Betonv_rost__p_tettek__panaszolta_olvas_nk_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Betonvárost építettek -panaszolta olvasónk 2008.05.22." /></a></dia></p>

Mennyi szegény ember tudna világítani ennyi pénzből? De takarékoskodnak a takarítással is, mert a ,,híres" agyondicsért dobogó alatt ősztől büdösödik a falevél, a sok piszok. De nem takarékoskodtak az építők a több tonnányi beton beépítésével.

Ezt is mi fizetjük, amiből inkább a hajléktalanoknak lakást kellett volna építeni, nem ilyen bunker féle tákolmányt, hogy az ember fél még arra menni is. Mindenütt csak beton, mondhatom, szép látvány. Olyan sötét van alatta, hogy az ott lévő boltok nappal is világítani kényszerülnek. Takarékoskodtak az ülőhelyekkel, a padok helyett beton ülőke van, ami vagy hideg, vagy forró. Nem túl egészséges. Nem folytatom tovább - pedig lehetne - mert azt hiszem írásom nem érdekel senkit, úgyis dicsérik az illetékesek a Jósavárost, amit betonvárossá tettek. Ettől függetlenül mi szeretünk itt lakni  -írta nyíregyházi olvasónk.

Kapcsolódó cikkek:

  • Mára életük részévé vált az új Jósaváros
    Az itt élők szerint a Jósaváros az elmúlt évtizedek alatt leamortizálódott, a közösségek egyre kevesebb olyan helyet találtak, ahol kulturált körülmények között lehettek együtt - sokan attól féltek: a folyamat megállíthatatlan.

  • Jósaváros: nem rossz, de a jó nem ilyen
    Az elmúlt évben számtalan esetben foglalkoztunk a Jósavárosrehabilitációjával. A megújulását követően megkérdeztük az ott élők véleményét a lakótelep új arculatáról.  

  • Elkészült az új Jósaváros
    Zsúfolt lesz az augusztus, de megéri – mondta el Csabai Lászlóné, a megyeszékhely polgármestere annak kapcsán, hogy sajtótájékoztató keretében ismertette az Ungvár sétány rekonstrukciója befejezését. Képek

  • Ütemesen szépül a Jósaváros
    Az önkormányzat 2004-ben hirdetett ötletpályázatot a Garibaldi–Ószőlő–Eperjes–Korányi utcák által határolt jósavárosi terület rehabilitációjára, hétfőn pedig az 1. ütem befejezésének közeledtével tartottak bejárást.

  • Betonfalak az Ungvár sétányon?
    2004 szeptembere óta tudnak a városlakók a Jósaváros közterületeinek rehabilitációjáról. Ennek most szembetűnő (valamint véleménymegosztó) eleme készül: az Ungvár sétány teljes átalakítása. Látványtervek Munkálatok





 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!