Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.01. 17:00

Szabolcs-Szatmár-Beregben sincs már vizitdíj

<p>Nyíregyháza - Korábbi cikkeinkből már kiderült, hogy az orvosok jórésze fontos bevételi forrásnak tekintette a betegektől befolyó pénzt, s ugyancsak sokan voltak, akik megalázónak érezték vizit-és napidíjat szedni a gyógyításért. <dia width="900" height="700" alt="Kevesen kérik vissza a vizitdíjat 2008.01.15. "><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kevesen_k_rik_vissza_a_vizitd_jat_2008_01_1/index.shtml , SERIE ,900,700)">Korábbi felvételek: <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kevesen kérik vissza a vizitdíjat 2008.01.15. " /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/nyiregyhaza-korhaz-vizitdij-eltorles-torveny.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A március 9-i népszavazás után meghozott törvény a vizitdíj és a kórházi napidíjeltörléséről hivatalosan hétfőn éjféltől lépett életbe.

A népszavazás után több intézményben már nem kérték a vizitdíjat a betegektől, de ezeken a helyeken akár vizsgálat is indulhat, mert hétfőn éjfélig a törvény szerint a díjakat be kellett volna szedni.

Korábbi cikkeinkből már kiderült, hogy az orvosok jórésze fontos bevételi forrásnak tekintette a betegektől befolyó pénzt, s ugyancsak sokan voltak, akik megalázónak érezték vizit-és napidíjat szedni a gyógyításárt.

Dr. Bancsi Éva gyermekorvos lapunknak elmondta, bár náluk - mivel gyerekeknek nem kellett vizitdíjat fizetni - nem volt napirenden a kérdés, most mégis aggodalommal tekintenek a jövőbe.

- Mi vizitdíj helyett, egy annak megfelelő mértékű kompenzációt kaptunk havonta. Most úgy tűnik, ez elmarad. Vagy ha kapunk is valamennyit, biztosan sokkal kevesebb jut nekünk, hiszen a közös kalapból most már a háziorvosokat, sőt az alapellátásban dolgozó fogorvosokat is támogatni kell. Szerintem az eddigi kompenzáció mintegy egyharmadát várhatjuk havonta, ...elszomorító. Ez nem lehet járható út. Már így sem marad semmi fejlesztésre, ha ez így folytatódik sok praxis válhat működésképtelenné - mondta a doktornő.

Kapcsolódó cikkek:

Vasárnap döntött Magyarország lakossága, a népszavazási Igenek voltak többségben, ami azt jelenti, hogy a kormánynak el kell törölnie a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat is. Olvasók mondták:   Bővebben...

Vége a szavazásnak, a szakértői  előrejelzések alapján mindhárom kérdésben az igenek nyernek. A Szabolcs Online is végzett felmérést napközben: Olvasóink mondták: A népszavazás következményei  A kórházban is szavaztak  Szavazók mondták 1.  Szavazók mondták 1.   Balkány  Máriapócs  Nyírbátor  Újfehértó  Dr. Borbély Károly:  Dr. Juhász Barnabás:  A 90 éves szavazó:  Bővebben...

Az országos népszavazás megyénkben rendben és törvényesen zajlott – foglalta össze vasárnap késő este a napi eseményeket dr. Borbély Károly főjegyző, a Területi Választási Iroda vezetője.  Dr. Borbély Károly:  Dr. Juhász Barnabás:  Bővebben...

- Pók Viktória - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!