Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.22. 17:24

Részt és részvényt kínálnak az állami cégekből Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A megtakarítások egyötöde otthon van elhelyezve. A Kormány Új tulajdonosi programja nemcsak az ekként megtakarítóknak, de a társadalom széles körének nyújt lehetőséget, hogy kedvezményesen állami cégek tulajdonrészéhez juthassanak</p>

Magyarországon a háztartásoknak mintegy fele rendelkezik megtakarításokkal, mintegy 24 ezer milliárd forint összegben. A megtakarítások egyötöde máig a legpasszívabb formát ölti, otthon van elhelyezve. A Kormány „Új tulajdonosi programja” nemcsak az ekként megtakarítóknak, de a társadalom széles körének nyújt lehetőséget ahhoz, hogy kedvezményesen állami vállalatok tulajdonrészéhez juthassanak – mondta dr. Molnár Csaba miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő kedden délután Nyíregyházán, az MSZP székházában tartott sajtóbeszélgetésen.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök februári országértékelő beszédében jelentette be, hogy a kormány elindítja az Új tulajdonosi programot. Az ehhez kapcsolódó társadalmi vita március elején kezdődött, s április végére megszülethet a teljes program, az előkészítésből aktívan kiveszi részét a program Szakmai és Társadalmi Tanácsa.

A Kormánynak nem célja, hogy a részvények kevés tulajdonos, a spekulánsok kezébe kerüljenek, sokkal inkább az, hogy széles néprétegeknek jelentsen hosszú távú, biztonságos befektetést, egyben utat a polgárosodáshoz. A program három kedvezményt is nyújt egyszerre: árkedvezményt, a halasztott fizetés kedvezményét és adókedvezményt – mondta a miniszterelnöki megbízott.

- Lefler György -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!