Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.16. 06:15

Olvasónk írja: Ijedelem a temetőben

<p>Nyíregyháza - A múlthét péntek délután 17 óra körül a nyíregyházi Északi Temetőben jártunk. (Sajnos gyakran megfordulunk elhunyt gyermekünk sírjánál.)</p>

Egy gyanúsan viselkedő házaspárra lettünk figyelmesek, akik ott járkáltak. Meg-megálltak, leguggoltak, telefonálgattak, majd oda kerékpározott hozzájuk egy harmadik illető. Egyértelmű volt, hogy nem a hozzátartozójuk sírjához jöttek, sőt nemigen jószándékkal tartózkodnak ott.

A parcellában 4-5 idős tartózkodott, s az is kiderült, hogy egy feketeruhás nénit kerülgetnek. Tapasztalatból tudjuk, hogy ilyenkor érdemes figyelni. Amikor ők ezt észrevették, a nő ránk szólt, hogy miért figyeljük őket? Mikor válaszoltam, a férfi életveszélyesen megfenyegetett, azt mondta, megöl bennünket. Megvár a kapuban, megnézi a rendszámunkat és összetöri a kocsinkat.

Nagyon megijedtünk, hívtuk a 107-et. Mindent végigkérdeztek, s kapcsolták a városi kapitányságot. Ott megint mindent el kellett mondani, s végül megjegyezte az ügyeletes „nincs embere”, akit oda küldhetne. Pedig tanuk is lettek volna. Javasolta, menjek be hétfőn és felveszik a jegyzőkönyvet. Nagyon felháborított a dolog. Mivé lett a közbiztonság? Miért nincs annyi rendőr, amennyire szükség van? Talán, ha agyon vernek? De, akkor már minek!
Név és cím a szerkesztőségben

A rendőrség közleménye

A megjelent cikk nyomán belső vizsgálatot rendelt el az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója. Tamás György

Lajos r. ezredes elmondta: megengedhetetlen, hogy egy segélykérő telefonhívásra

ne menjen járőr a helyszínre. Ha az ügyeletes tiszt, vagy más rendőr

valóban mulasztást követett el, akkor fegyelmi felelősségre vonásra számíthat.

Kapcsolódó cikkek:

  • Olvasóink írták: Virágtolvajok a temetőben
     Leírhatatlan, mekkora fájdalmat okoztak nekem azok az ismeretlen elkövetők, akik ellopták szeretett férjem sírjáról a kisfenyőt a nyíregyházi Északi temetőben - kezdi levelét olvasónk.
  • Rendőrkézen a temető fosztogatói
    A lopással és a rongálással okozott kár elsődleges adatok alapján meghaladja az egymillió forintot Tiszavasváriban.
  • Kevesebb bűncselekmény, javuló közbiztonság
    Évértékelés. A rendőr-főkapitányság állományának lelkiismeretes munkájával sikerült elérni, hogy a bűncselekmények száma nem emelkedett, a gazdasági bűncselekmények száma nagymértékben csökkent. Az elkövetők közel felét sikerült felderíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!