Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.01. 11:59

MSZP-sajtótájékoztató: Nem ragaszkodnak Oroshoz

<p>Nyíregyháza – A leválás nem okoz majd gondot; a népszavazáson ésszerű, átgondolt döntést kér az orosiaktól az alpolgármester.</p>

Az orosi előkészítő bizottság által benyújtott anyagot szakmailag jónak találja Szokol Tibor frakcióvezető, bár a számítások egy kicsit rózsaszínre sikerültek – hangzott el kedden az MSZPsajtótájékoztatóján.

– A város nem ragaszkodik Oroshoz, a leválás is könnyen fog menni, ha az orosiak így döntenek, ehhez viszont az kell, hogy elegendő, megfelelő és politikamentes legyen a tájékoztatás – tette hozzá a frakcióvezető. A tájékoztatón elhangzott: az a kérdés, hogy a leválás után a szolgáltatást és működtetést képes lesz–e olcsóbban és hatékonyabban megoldani a leendő orosi önkormányzat.

Nagy László alpolgármester hozzátette: fontos a jövő szemszögéből mérlegelni, alaposan meggondolni a leválást, hiszen eddig olyan fejlesztések zajlottak a városrészben, amelyek a fejlődést szolgálták, viszont az iskolai és bölcsödei ellátás területén problémák lehetnek.

Az alpolgármester szólt még a Város–Kép Kht. körül kialakult helyzetről: a közbeszerzési döntőbizottság érdemi tárgyalás nélkül elutasította az ellenzék beadványát, és megszüntette az eljárást. A tájékoztatón szó volt még a női röplabda csapat eredményességi támogatásáról is: a most megkötött szerződés 3 évre garantálja a támogatást, amennyiben a csapat az első három hely valamelyikén végez.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!