Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.22. 15:05

Kórházi sajtótájékoztató: Nevetve gyógyítanak Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Bohócdoktorok „rendelnek” a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban.</p>

„Azért vagyunk, hogy segítsük a gyerekek gyógyulását” – hangzott el a Jósa András Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták azt a három új bohócdoktort – név szerint dr. Pöszét, dr. Zúz–Marát és dr. Katyvaszt – akik ezentúl minden héten hétfőn vizitelnek a gyermekosztályon, feladatuk pedig a gyermekek gyógyító nevettetése lesz. – Kedvezőek a tapasztalatok a Bohócprogrammal kapcsolatban, hiszen ennek révén oldódik a szorongás, kedvezőbb az orvos és a kis beteg közötti együttműködés, amely rövidebbé teszi a kicsik gyógyulását – mondta el dr. Pikó Károly, a kórház főigazgatója.

A Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai speciálisan képzett művészek, akik látogatásaik során zenélnek, báboznak, zsonglőrködnek a gyerekeknek, így oldják a felgyülemlett szorongásukat, ezáltal elősegítik gyógyulásukat. A sajtótájékoztató keretében az intézmény főigazgatója elismerő oklevelet adott át az alapítvány ügyvezető igazgatójának Rékay Ágnesnek, majd pedig elkezdődött az első sajátos bohócdoktori vizit is.

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!