Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.18. 14:28

Szemfödél - közszemlére?

<p>Nyíregyháza - Nagy az Isten állatkertje, tartja a mondás. Az egyetlen probléma, hogy a rácsok alacsonyra sikeredtek és minden állat kimászik… <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szemf_d_l__k_zszeml_re__2008_03_15_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Szemfödél- közszemlére? 2008.03.15." /></a></dia></p>

És hogy mire alapozom e kijelentésemet? Nem kis felháborodásomra.

Nem tudom, hová szemtelenedik a világ, de megállhatna a lefelé fejlődésben.

Ha van az embernek szemete, ami ne adj’ Isten, nagyobb, mint egy átlag szemetes, akkor nem elszállítja a megfelelő helyre, hanem autóba rakja, és elhajt vele kétutcányira.

Valamiért ez a kétutcányira mindig Nyíregyházán, a Jósavárosban levő ABC mögötti szemétlerakóban testesül meg. Ide hordja lassan az egész város a szemetét. Kicsit, nagyot, ízléstelent és büdöset.

Korábban még csak fotelt, meg ágyat hoztak ide, ha már nem kellett, most már hűtőt és koporsót is szemfödéllel együtt. Nem tudom, mi játszódhat le a tulajdonos fejében, amikor egy ilyet a pincéjében, vagy a lakásában tart, talán nem is érdekel, de az, hogy ezt közszemlére kitegye a lakóövezet kellős közepére…Fényes nappal…

Ez már számomra is több a soknál. Nem elég jelző az esetre az ízléstelen, a morbid, de jobbat jelen lelkiállapotomban nem tudok kitalálni.

Abba bele sem merek gondolni, meddig marad a lakótelep dísze a fent említett, a legnagyobb jóindulattal sem odavaló tárgy, mert aki eddig szemügyre vette, inkább keresztet vetett és elment. Nem mer hozzányúlni senki. Én se mernék.

Nem tudom, a következő mi lesz, de talán rosszabb már nem jöhet. Bár az itt lakók szerint lassan a nagymamát is kiteszik, ha már nem kell.

Nagyon remélem, ez volt az utolsó emberiség ellen elkövetett szemétsége a koporsó tulajdonosának, és többet már az ő orcáján sem visel el a nem kevésbé vastag bőr…

Szemfüles olvasónk észrevétele

A cikkben látható "szemfedél" nagyon hasonlít egy billiárdasztal armatúrájára (lámpatestjére). A két vezetékcsonk vagy csatlakozó jól látszik a "fedél" két végén - írta le nekünk véleményét egyik olvasónk, aki nem szeretné, hogy az emberek arra emlékezzenek, hogy koporsók hevernek a Jósavárosban.

Szemetes, bűzös átjáró
Nyíregyháza - Amióta Nyíregyházán, a Dózsa György utcában megkezdődött az építkezés, még többen veszik igénybe a Hősök téri átjárót. Bátran állíthatjuk, ez a város egyik szényenfoltja.

 A belváros szívében szél szárnyán száll a szemét
A megyeszékhely belvárosának látképét igen erősen rontotta vasárnap a Dózsa György utca és a Hősök tere közötti átjáró.

Szegedi Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!