Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.06. 11:17

Sajtótájékoztató: Három igenre buzdítanak Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Mind a Fidesz, mind a Jobbik Magyarország kormányváltást szeretne ugyanis, s hiába volt az öszödi beszéd kiszivárogtatása, hiába volt 2006 őszén a túlzott rendőri erőszak, mindezek ellenére Gyurcsány Ferencet nem sikerült a helyér</p>

Több napirendi pont közül elsőként a népszavazáról szólt tegnapi sajtótájékoztatóján Gyüre Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt megyei elnöke. Mint elmondta, egyetértenek a Fidesz kezdeményezésével, s a híveiket is arra kérik, három igennel szavazzanak. A megyei elnök utalt arra is, hogy érvényes és eredményes népszavazás esetén nagy a Fidesz felelőssége a hogyan tovább kérdésben. Mind a Fidesz, mind a Jobbik Magyarország kormányváltást szeretne ugyanis, s hiába volt az öszödi beszéd kiszivárogtatása, hiába volt 2006 őszén a túlzott rendőri erőszak, mindezek ellenére Gyurcsány Ferencet nem sikerült a helyéről elmozdítani.

A sajtótájékoztatón szó volt a budapesti turul szobor eltávolitásáról is, amelyet a fűvárosi önkormányzat, s Demszky Gábor főpolgármesterrel az élen az SZDSZ kezdeményezett. A Jobbik Magyarország szerint a turul ősi magyar jelkép, s ezért helye van Magyarországon. Nem lehet azért lemondani róla, mert az 1940-es években háborús célra felhasználták. Ilyen alapon a nemzeti lobogót is számúznünk kellene, hiszen az 1950-es években a nemzeti zászlót megbecstelenítetták az önkényutralmi jelképek, a sarló és a kalapács.

Zárásként a márciusi forradalom ünnepéről tájékoztatta a médiát Gyüre Csaba. Nyíregyházán a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt a Kossuth téri tüntetőkkel és a Nemzeti Őrsereggel fáklyás felvonulást rendez a Petőfi szobortól a Kossuth szoborig, s mind a két helyszínen koszorúznak, illetve megemlékeznek múltunkról.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!