Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.11. 11:24

Népszavazás 2008: Nemet mondtak az igenekkel Szabolcs megyében is

<p>Nyíregyháza - A Jobbik Magyarország szerint sokkal fontosabb lenne az úgynevezett lisszaboni szerződésről beszélni, amely az unió provinciájává teszi Magyarországot.</p>

A magyar szavazópolgárok a három igennel nemcsak azt fejeztéki ki, hogy nem akarják sarcként fizetni a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat, hanem azt is érzékeltették a három igennel, hogy nemet mondanak a kormány politikájára – mondta keddi sajtótájékoztatóján Lipusz Zsolt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt nyíregyházi alelnöke.

Az alelnök szerint a kormány példanélküli manipulációt folytatott. Siratják a kieső milliárdokat, holott Ferihegy eladásából jutott volna bőven pénz az egészségügyre. Hazánkban a GDP növekedése is kritikán aluli, a környező országok sokkal jobb eredményeket érnek el tőlünk. Ha a kormány normális gazdaságpolitikát folytatna, soha nem merült volna fel a vizitdíj kérdése.

Lipusz Zsolt a következő témaként a cigánybűnözés kérdését vetette fel. Mint elmondta, több olyan bűnesetről is beszámolt mostanában a média, amelynek semmi köze nem volt a megélhetéshez. Néhány párt a politikai korrektségre hivatkozva nem akar tudomást venni a cigánybűnözésről, amely igenis él, létezik, van Magyarországon – hangoztatta Lipusz Zsolt, majd hozzátette:

Ha nem történik komoly lépés, még etnikai konfliktus is lehet az ügyből. A témához kapcsolódva megemlítette, hogy a fővárosi bíróság szerdán tárgyalja a Magyar Gárda ügyét, holott a szervezet nem fenyeget senkit sem. Mindebben újra a kormány manipulációját látja, mert a lényeges dolgokról eltereli a figyelmet. Sokkal fontosabb lenne az úgynevezett lisszaboni szerződésről beszélni, amely az unió provinciájává teszi Magyarországot.

Zárásként a Fiatal Baloldal egyik nyíregyházi képviselőjének azon nyilatkozatára reagált, mi szerint a vizitdíjat a tízszeresére kellene emelni.Ezt Lipusz Zsolt arcátlanságnak nevezte, s utalt arra is, hogy a Fiatal Baloldal tagjai a Dunántúlon az erőszaktól sem riadtak vissza.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!