Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.21. 12:07

Még mindig meg tudnak lepni bennünket

<p>Nyíregyháza - Bár már számtalan ajánlást küldtek Olvasóink, látogatóink játékunkra, melyben Szabolcs megye hét csodáját keressük, még mindig meg tudnak lepni bennünket.</p>

Almási Attila azt írja, hogy bár nem a megyében él, de Jánkmajtisról származik, így ő faluja szűkebb környezetéből ajánlott értékeket. Többek között Nagygécen a Nemzeti Emlékhelyet, mely az 1970-es árvíz után készült. Vagy Császlón Európa legöregebb sombokrát, mely 400 éves!

Európa legöregebb sombokra Császlón

Neki köszönhetjük, hogy felkerült a listára a nagyszekeresi református templom, mely szerinte a legszebb fa haranglábbal rendelkező késő gótikus templom.

Ajánlotta még Szamosújlak EU Nostra-díjas templomát, a Csicsós-lápot Nagyecseden, mely a régi Nagy-láp legépebb maradványa, s ahol egy, a tiszabercelihez hasonló szivattyútelep is van. Mint írta, a barabási Tipet-hegy (ez a Kaszonyi-hegy Magyarországhoz tartozó része, a mai Magyarországon egyedül itt volt őshonos a királyleányka nevű szőlő). Ajánlotta ezeken kívül a szamostatárfalvai református templomot, s Cégénydányádon a parkot is.

Kapcsolódó cikkek:

Keressük Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 7 csodáját
Ön szerint melyik az a természeti vagy épített érték, műemlék, vagy műemlék együttes, egységes településrész, vagy egyedi exkluzív látványosság, mely érdemes erre a címre?

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rejtett értékek kerülnek felszínre
Az elmúlt héten indítottuk a Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online közös játékát, melyben Szabolcs megye hét csodáját keressük. Olvasóink és látogatóink örülnek a kezdeményezésnek és maguk is számtalan csodára hívják fel figyelmünket. Olvasók mondták:

- Száraz Ancsa - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!