Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.16. 08:56

Ékes gondolatok ékezetek nélkül

<p>Nyíregyháza - Valami nincsen rendben ezzel a cikkel. Hianyoznak az ekezetek. Lassan het honapja egy maroknyi csapat Nyiregyhazan ilyen, ekezet nelkuli leveleket kap. De hogy is jutottunk idaig? <A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/ekes-gondolatok-ekezetek-nelkul-seta/cn/szon-news-km_01-20080313-093300"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="9" border="0" /><B>Visszatekintés</B></A></p>

Kozel ket evvel ezelott kaptam hirt egy addig szamomra teljesen ismeretlen programrol, a Global Outreach Alapitvanyrol. A szervezet palyazatan egyeves cserediak programot lehet nyerni az Egyesult Allamok 3 allamanak katolikus maganiskolaiba.

Ennek az egy eves – de egesz eletre szolo – lehetosegnek a celja a diakok latokorenek bovitese, kulturalis, vallasi es nem utolso sorban emberi ertekeinek fejlesztese; vagy ahogy az alapitvany mottoja szol: „Let s build a civilization of love!” vagyis „Epitsuk a szeretet civilizaciojat!”

A nyiregyhazi Szent Imre Katolikus Gimnaziumban az elmult evek alatt nem csak tanulmanyi ertelemben kaptam paratlan oktatast, melynek koszonhetoen idegennyelven is megbirkozom az uj anyag elsajatitasaval – ebben kulonos dicseret illeti nyelvtanaraim orakon es nem fizetos maganorakon torteno gondos felkeszito munkajat – hanem hiteles es egyenes kereszteny emberre is formaltak.

Mindennek koszonhetoen egy irasos palyazat es egy szobeli elbeszelgetes utan elnyertem az egyeves osztondijat 8 magyar es szamtalan kulfoldi tarsammal egyutt. Igy 2007. augusztus 17-tol a Milwaukee-beli Marquette University High School diakjakent koptatom az itt megszokott egyszemelyes iskolapadot.

Keptelenseg lenne egy rovidke levelben mindazt osszefoglalni, amiben az elmult nehany honapban reszem volt, ezert a teljesseg igenye nelkul ket dolgot emelnek ki. Orarendi keretben alkalmam nyilt az agyagozasra.

Valoszinuleg kulonleges erdeklodesemnek es a tanteremben eltoltott plusz idonek koszonhetoen osztalytarsaim meggyozodese, hogy „ez minden magyarnak a vereben van”. A masik rendhagyo lehetoseg az iskolai orak utani robotepites. Egy kozel 20 fos csapattal alkalmam nyilt betekintest nyerni a teljesen altalunk gyartott aprobb es nagyobb mozgo szerkezetek erdekfeszito vilagaba.

Mielott levelemet zarom szeretnek neked lehetoseget adni. Ha az egyeves cserediak program felkeltette az erdeklodesedet latogass el a www.globaloutreach.hu oldalra!

 

Tamas Roman

Képaláírás: ?
(Fotó: amatőr)
(További fotók: www.szon.hu)
Fotó: Napi / 03. 14. / Szent Imre SETA (diákportré és képek)

LETÖLTHETŐ!
Visszatekintés. Az iskola életét bemutató korábbi cikkeink letölthetők. (PDF, 195 kB)

szon

 

VILLÁMVOKS

 igen nem


Diákújságíró: Tamas Roman
Felkészítő tanár: Kaszásné Tóth Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!