Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.04. 13:06

Holló László-hét Tiszadadán

<p>Tiszadada - Mint minden évben, most is, naponta különböző kulturális programokat tartanak az iskolában, s a községben egyaránt. A hét nyitányaként, Holló László, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész szobrát koszorúzták meg az iskola udvarán</p>

Névadó Heterendezvény vette kezdetét az elmúlt hét péntekén a tiszadadaiHolló László Általános Iskolában. Mint minden évben, most is, naponta különböző kulturális programokat tartanak az iskolában, s a községben egyaránt.

A hét nyitányaként, Holló László, Kossuth- és Munkácsy-díjasfestőművész szobrát koszorúzták meg az iskola udvarán. Hétfőn prózamondó versenyt tartottak, szerdán a rendezvény fénypontja lesz a rajzverseny, melyre számos szomszédos településről érkeznek gyermekek és pedagógusok. A meghívott vendégek közül a zsűrielnöki teendőket az alsó tagozatban T. Komlódi Juditfestőművész, a felső tagozatban Botrágyi Károly grafikusművész látja majd el.

A rendezvény érdekessége, hogy 80 évvel ezelőtt járt először Holló LászlófestőművészTiszadadán. A rajzversennyel egy időben „Dada szerelmesei” címmel tekinthető meg kiállítás a helyi Tájházban, ahol Holló László korabeli alkotásai mellett, a községet megörökítő alkotók munkái is láthatók. A rendezvényen az évforduló alkalmából, emlékbélyegzőt használnak.

Ifj. Kovács Géza
Tiszadada

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!