Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.27. 15:40

Egészséghét Nyíregyházán, a Bem iskolában

<p>Nyíregyháza - Közös torna a sztárral, filmvetítés, vetélkedő, s sport minden mennyiségben.Játékos tesztek, feladatok formájában tapasztalatokat szerezhetnek az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás fontosságáról.</p>

A Bem József Általános Iskolában március31-április 4-ig Egészség Hetet tartanak. A nyitórendezvény március 31-én 11 órakor lesz Rubint Réka közreműködésével, aki a megnyitót követően aerobic órát is tart az érdeklődőknek az intézmény tornacsarnokában.

13 órától a gyerekek szakemberekkel beszélgethetnek az egészséges életmód a rendszeres mozgás, a testápolás fontosságáról, a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzéséről. Hétfőn 14 órától a tornacsarnokban ismerkedhetnek az érdeklődők egészségmegőrző termékekkel, állapotfelmérésen vehetnek részt, „Egészségbizonyítványt” kaphatnak. Játékos tesztek, feladatok formájában tapasztalatokat szerezhetnek az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás fontosságáról.
Élménybeszámoló
Április 1-jén 14 órától tartják a Drog(ok)talanul c. vetélkedőt, az MRFK Bűnmegelőzési Osztályával közösen. Április 2-án Máthé Csaba Galapagosi élményeiről számol be, majd filmvetítést követően tapasztalatairól beszélget a gyerekekkel. Csütörtökön plakátkészítésben mérhetik össze ügyességüket a nebulók, fókuszban természetesen ekkor is az egészség áll. Az április 4-ei zárónapon a sport lesz a főszereplő, a délután fél 3-kor kezdődő játékos váltóversenyeken az 1-8 osztályosok mellett a szülők és a nevelők is tornnacipőt húznak.

- Pók Viktória -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!