Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.14. 15:11

A vidék és a vidéki élet fejlesztése fontos cél

<p>Nyíregyháza - Megyénkben 230 hektár gyümölcsös, jellemzően alma és meggy telepítésére pályáztak a termelők. gépbeszerzésre 4700 kérelmet fogadtak, ezekben összesen 47 milliárd forint támogatás szerepelt.</p>

A mezőgazdaság versenyképességének javítása, a környezetkímélő gazdálkodás elterjesztése és a vidékfejlesztés szerepel a kiemelt feladatok között az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban.

Erről beszélt pénteken az MSZPSzabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrár- is Vidékfejlesztési tagozatának ülése előtt Nyíregyházán dr. Forgács Barnabás. Az FVM közösségi ügyekért felelős szakállamtitkára sajtótájékoztatóján kiemelte az állattartó telepek korszerűsítését, melyre 2300 pályázat érkezett 280 milliárd forint támogatási igénnyel, míg a gépbeszerzésre 4700 kérelmet fogadtak, ezekben összesen 47 milliárd forint támogatás szerepelt.

– A gépbeszerzés és technológiai korszerűsítés pályázati körben 16-17 milliárd forintot idén már meg is kaptak a gazdálkodók, de 2008 tavasza mozgalmas lesz: sorra indulnak a programok a kertészeti és növénytermesztői ágazatban egyaránt, érintve a meliorációt, majd az élelmiszeripari beruházásokat.

A március 17-kén lezárult ültetvénylétesítési pályázat friss adataiból kiderül, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 230 hektár gyümölcsös, jellemzően alma és meggy telepítéséhez kértek összesen 1,6 milliárd forintot a termelők – mondta el kérdésünkre dr. Forgács Barnabás.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!