Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.02.24. 13:59

A tévénézők továbbjuttatták Szilárdot

<p>Kisvárda - Olyan ellenfelei is vannak, akik legalább annyi éve énekelnek színpadon, mint ahány éves a kisvárdai versenyző.</p>

A tévénézőknek köszönhetően nem aludt el a petróleum lámpa lángja, hanem fényesen loboghat tovább, hiszen szombat éjjel a szavazatok alapján A társulat című televíziós szereposztós vetélkedő döntőjében a kisvárdai Nagy Szilárd továbbjutott a következő fordulóba.

A zsűri értékelése alapján az utolsó helyen állt a legifjabb versenyző, azonban a nézők szavazati alapján a férfiak között negyedikként jutott tovább.

Vasárnap délután Budapesten értük utol Szilárdot, akit először arról kérdeztünk, ő hogyan látja a szombat esti szereplését.

– Először is hadd köszönjem meg mindenkinek a szavazatokat, hiszen a közönségnek, a tévénézőknek köszönhetem, hogy a következő fordulóban bizonyíthatok. A tegnap esti műsor után sok gondolat kavargott bennem. Tény, hogy szombat este én voltam a leggyengébb, ezt elfogadom.

Ugyanakkor az is tény, hogy annyira erős már a mezőny, hogy az már nem szégyen, ha az ember nincs ott az élmezőnyben. Mint a műsorban is elmondtam, olyan ellenfeleim vannak, akik legalább annyi éve színpadon énekelnek, mint ahány éves én vagyok.

Azt gondolom, most a leggyengébb produkció az enyém volt, éppen ezért a jövő szombati fordulóban szeretném bizonyítani, hogy többre vagyok képes. Úgy érzem, a dalok sem voltak igazán egyenértékűek, más dalban több lehetőség volt, mint az enyémben.

Nem tudom, a többiek vajon a Petróleumlámpából mit hoztak volna ki. A verseny után lehetett a zsűri tagjaival beszélgetni, akik elmondták, hogy az elődöntőben, a középdöntőben jóval többet produkáltam, ezért juttattak el idáig. Éppen ezért mindenképpen szeretnék bizonyítani nekik és a tévénézőknek is, hogy megérdemelten jutottam tovább a következő fordulóba.

Mennyire lepődtél meg azon, hogy a közönségszavazatok alapján vezetted a mezőnyt?

– Abban reménykedtem, hogy nem leszek az utolsó, de arra nem gondoltam volna, hogy az addigi összegzés alapján vezetem a mezőnyt. A szavazatokat köszönöm a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és a keleti országrészen élő nézőknek.

Úgy gondolom, a vidéken élők jobban összefognak, jobban összetartanak, mint a pestiek. A fővárosiak közömbösek egymás iránt. A tévéadásban nem tudtam megköszönni a sok szavazatot, még egyszer köszönöm mindenkinek.

Volt-e ünneplés a tévéközvetítés után?

– Először is nagy sírás-rívás volt, sírtak a kiesettek, s a legtöbb versenyzőből is akkor szakadt ki a feszültség, a stressz. Utána beszélgethettünk a zsűritagokkal, akik részletesebben elmondták a véleményüket. Végül a társulat tagjaival ott maradtam az MTV székházban, s megünnepeltük a továbbjutást.

Milyen lesz a következő heted?

– Hétfőn 10 órakor már kezdődnek az újabb próbák. Mivel március 1-jén már ismét versenyzem, kevesebb idő van a felkészülésre, vagyis az elkövetkező napokban többet kell dolgoznom, húzós lesz ez a hét.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!