Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.01.02. 15:29

Elfogták a vasúti banditákat

<p>A Záhonyi Rendőrkapitányság csoportos rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást három 15-17 éves kisvárdai fiatal ellen.</p>

A fiatalok a rendelkezésre álló adatok szerint több alkalommal követték el a súlyos bűncselekményt. A gyanúsítottak december 31-én este a Záhony és Nyíregyháza között közlekedő személyvonaton Záhony és Kisvárda állomások között a vonaton kíséreltek meg kirabolni hat fiatalt.

Akkor nem sikerült zsákmányhoz jutniuk, azonban az egyik sértett ruházatát egyikőjük egy nyeles borotvával vágta meg. Sikertelen akciójuk után másnap, január 1-én a hajnali órákban, ugyanazon a vasútvonalon közlekedő egyik szerelvényen Záhony és Ajak állomások között egy fiatalembert késsel fenyegettek meg, ezzel kényszerítve értékei átadására.

A sértettől elvették mobiltelefonját, gyűrűjét, nyakláncát, összesen 31.000 Ft értékben. A megtámadott fiú segítségére sietett egy nyíregyházi fiatal, akit az egyik támadó olyan erővel ütött meg, hogy ennek következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A három támadó elmenekült a helyszínről, de még ugyanazon a napon ismét elszánták magukat egy újabb rablás elkövetésére.

Akkor a Nyíregyházáról Záhonyba közlekedő vonaton Kisvárda és Tuzsér állomások között fenyegettek meg ezzel kényszerítve két fiatalt értékeik átadására. A két fiútól nyakláncot és egy sapkát sikerült zsákmányolniuk mindössze 35.000 Ft értékben.

Nagyban segítette a rendőrök munkáját, hogy a sértettek jól használható személyleírást tudtak adni támadóikról. Egyikőjük például az egyik gyanúsított jellegzetes sapkáját figyelte meg, amely jelentős támpontot adott az azonosítására. A záhonyi és a kisvárdai rendőrök jól összehangolt munkájának köszönhetően a három gyanúsított 1-én délután 17.00 órakor az utolsó rablás elkövetésétől számított kb. 1˝ óra múlva már a rendőrség őrizetében élvezte az újévet.

Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak terhére 6 rendbeli csoportosan elkövetett rablás kísérlete, 3 rendbeli csoportosan elkövetett rablás és 1 rendbeli súlyos testi sértés elkövetése róható.

Kapcsolódó cikkek:

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!