Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.18. 06:08

Továbbgördül a szeretet fonala

<p>Idén is Olvasóinkkal közösen szeretnénk megajándékozni a rászorulókat. Ajándékokat várunk szerkesztőségünkbe, hogy örömöt vihessünk a határszélre. Ezúttal a mérki ápoló-gondozó otthon időseinek gyűjtünk felajánlásokat.<br /> &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-merk_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Ezúttal szépkorúaknak szerzünk örömteli pillanatokat: a mérki ápoló-gondozó otthon időseinek gyűjtünk felajánlásokat december 20-áig.

A nyíregyházi Szigeti Gabriella könyveket és fonalat hozott szerkesztőségünkbe, az irodalom és kézimunka szeretők legnagyobb örömére. A családanya elismerően szólt a Kelet-Magyarország karácsonyi akciójáról, mint mondta, lehetőségeihez mérten mindig kiveszi a részét a segítségnyújtásból, és másoknak is ezt tanácsolja.

Így élünk mi

A szatmári intézményben kétszázötvenen élnek. Mindannyian elesettek, folyamatos odafigyelésre szorulnak. Odaadó ápolók lesik kívánságaikat, így patyolattiszta szobáikban méltó körülmények között tölthetik életük alkonyát. A vezetőnőnek és a dolgozóknak hála, a szépkorúak újra tudnak mosolyogni, tartalmasan telnek mindennapjaik.

Karácsonyi akciónk

Kedvezményezett: a megyei önkormányzat ápoló-gondozó otthona, Mérk
A gyűjtés helye: Kelet-Magyarország Szerkesztősége (Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 4-6., hétköznapokon 8-tól 16 óráig a kisvárdai és a mátészalkai irodánk is.)

A tartalmas időtöltés a bezárva élőknek talán mindennél fontosabb. Szeretnének egy fizikoterápiás részleget, ahol a fiatalabbak levezethetik fölös energiájukat, és ahol a kevésbé aktívak szervezetét is izommunkához szoktathatják. Kikapcsolódásként régi filmeket, meséket néznek a tévében.

Arra vállalkoztunk, hogy gyűjtést hirdetünk, hogy ajándékot tehessünk a mérki fa alá, olyat amivel szebben telnek majd a hétköznapok. Vinni szeretnénk könyvet, kiadványokat, játékokat, mozgásfejlesztő- és karbantartó eszközöket, magnót, rádiót, megunt tévét vagy szobabiciklit, de jó helye lesz az otthonban a mosdószivacsnak, mosópornak, tisztítóeszközöknek, piperecikkeknek esetleg tartós élelmiszereknek is. Mérken mindennek örülnek, amivel a gondozottak mindennapjait szebbé tehetik.

Kapcsolódó cikkek:

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!