Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.11. 15:18

Több ezer hideg lakás Nyíregyházán?

<p>Nyíregyháza - Egyelőre nem tudni, hogy a több mint 20 ezer távhős lakásból mennyi maradt hideg hétfő este.</p>

15:15: A kivitelezők befejezték a munkát, feltöltik a rendszert - ami kb. háromnegyed órát vesz igénybe -, majd ráengedik a nyomást, és reményeik szerint 5 óra után néhány perccel már lesz fűtés és melegvíz a lakásokban.

12:55: Délután hat órára várhatóan már valamennyi távhős lakásban visszaáll a rend. A napközben fűtés nélkül maradt mintegy négyszáz lakásban is újra indul a fűtés – mondta Gerda István a Nyírtávhő Kft. igazgatója.

A szakember arról is tájékoztatott, hogy az érintett Búza tér környéki fogyasztókat értesítették arról, hogy a hétfő este felmerült hibák kijavítása hamarosan megtörténik. Nem kell az éjszakát hideg lakásban tölteniük. Amennyiben további tehnikai problémák merülnének fel, tájékoztatják az ügyfeleket és az olvasókat is.

9:20: A nap folyamán még 400 lakásban lesznek hidegek a radiátorok a Búza tér környékén. A távhő szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán – tudtuk meg az információt Gerda Istvántól a Nyírtváhő Kft. igazgatójától.

A szakember elmondta: hétfő este a Bethelen Gábor utcán meghibásododott egy csővezeték. Ennek kijavítását már akkor elkezdték a távhő munkatársai. A végleges helyreállítást viszont, napközben végzik a szakemberek – mondta Gerda István. Ez az oka, hogy a környéken lévő lakásokban még nem lesz fűtés napközben. Arra is ígéretet kaptunk, hogy folyamatos tájékoztatást kapunk a munkálatok állásáról. A jelenlegi információk szerint, este már ebben a térségben sem fognak fázni a lakók.

07:00: Hétfő este csöndben váltottak hidegre a távhővel fűtött lakások Nyíregyházán. A lakások hőmérséklete 20 óra körül már érezhetően csökkent, de még nem volt elviselhetetlen. A külső hőmérséklet nem volt szokatlanul alacsony, így a panel lakásokban uralkodó hűvös sokáig nem volt túlságosan kellemetlen.

Érdeklődésünkre a telefonba kérdés nélkül mondta egy férfihang: "csőtörés van uram, de a hibaelhárítókat én sem érem el, ezért nem tudom hol van a hiba" - nyilván annyian érdeklődtek, hogy így is lehetett tudni, mit akarnak kérdezni. Az üzemzavart elhárították, és 22 órára folyamatosan emelkedni kezdett a radiátorok hőmérséklete.

- Pusztai Sándor, Sipos Marianna -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!