Sport

2019.04.01. 14:29

Debrecenbe került a kupa

Debrecen - Remek hangulatú csatákat hozott a nagy hagyományokra visszatekintő Medikus Kupa.

Debrecen - Remek hangulatú csatákat hozott a nagy hagyományokra visszatekintő Medikus Kupa.

Immár 47. alkalommal rendezték meg a Medikus Kupát. A házigazda idén a Debreceni Egyetem volt. A magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók rangos évenkénti sporteseményén, március 29. és 31. között, öt sportágban több mint 3000 szegedi, pesti, pécsi és cívisvárosi hallgató küzdött a kupáért. Az óriási létszámra való tekintettel, a mérkőzéseket különböző helyszíneken tartották. A kézilabdázók a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, a kosárlabdázók az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a röplabdázók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában, a kispályás labdarúgók a Klinikai campus műfüves pályáján, míg a vízilabdázók a hajdúszoboszlói Árpád uszodában és a Debreceni Sportuszodában szálltak versenybe a pontokért.

Összetartó ereje van

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban tartott ünnepélyes díjátadón jó hangulat uralkodott a lelátókon, a város utcáit pedig az egyetemisták hangja töltötte be. A záróeseményen dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja köszöntötte és biztatta a lelkes fiatalokat. – Nagyszerű dolognak tartom, hogy a sport képes ilyen módon összehozni az embereket. A sport összekötő erejét soha ne felejtsétek el. Mindenki élményekkel gazdagodva térhet haza – mondta Bács Zoltán.

A küzdelmek végén kiderült, négy év után ismét a Debreceni Egyetem hódította el a kupát. Az összesített pontversenyben a hazaiak végeztek az élen, illetve a Medikus Kupát is a debreceni diákok kaphatták meg.

Egységben az erő

A határon túli magyar orvosképzés jövőjéért is „harcoltak” a megjelentek. A résztvevők a Medikus Kupa vasárnapi zárásán egyperces néma, határon túli hallgatótársaikéhoz hasonló „gyertyás tüntetéssel”, mobiltelefon vakujuk felmutatásával fejezték ki szolidaritásukat a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészi Egyetem magyar szakának nehéz helyzetéért. A kezdeményezéssel szerették volna megmutatni, mekkora ereje van a magyar medikusközösségnek.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!