Sport

2019.03.23. 10:30

DEAC: látványos, sokpontos mérkőzésre van kilátás

Debrecen - Ha minden jól alakul, a DEAC kosárcsapata már szombaton bebiztosíthatja a helyét a középházban.

Debrecen - Ha minden jól alakul, a DEAC kosárcsapata már szombaton bebiztosíthatja a helyét a középházban.

A szerdai, Zalaegerszeg felett aratott idegenbeli győzelem után szombaton 17 órától ismét pályára lép a DEAC: a férfi kosárlabda NB I. A csoportjának 24. fordulójában a Sopron KC együttesét fogadják Berényi Sándor tanítványai az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ez lesz a gárda utolsó hazai találkozója az alapszakaszban.

A debreceniek a bajnokság kezdetén azt a minimális célt tűzték ki, hogy elkerüljék az alsóházat. A cívisvárosiak jelenleg az ötödik helyen állnak, és ha szombaton nyerni tudnak, illetve a Kaposvár kikap Körmenden, úgy az utolsó két fordulótól függetlenül bebiztosítják helyüket a középházban, illetve megmarad az esélyük arra is, hogy akár a felsőházba is bekerüljenek.

Koncentráltan!

– Próbáljuk a helyén kezelni a zalaegerszegi sikert, persze örülünk, hogy nyertünk, pláne mert idegenben múltuk felül ellenfelünket, de nem szabad, hogy ez megszédítsen minket, mert sorsdöntő találkozó vár ránk. Szeretnénk megőrizni annak lehetőségét, hogy adott esetben bejussunk a felsőházba, ami a nagy álmunk, ehhez pedig nyernünk kell minél többször. A védekezésen nagy hangsúly lesz, de fontos, hogy a jó dobóformánkat is megőrizzük. A meccs egésze alatt koncentráltan kell játszanunk, a szakmai stáb utasításait betartva. Egyelőre kérdéses, hogy Polyák László pályára tud-e lépni, de a keret többi tagja bevethető – mondta el érdeklődésünkre Kósa Tamás, a DEAC kosarasa.

A két együttes őszi összecsapásán 102–85-re diadalmaskodott a Sopron, így pláne lenne miért visszavágni. A DEAC hazai pályán igen imponáló, 10–2-es mérleggel rendelkezik, Sabáli Balázs együttesének pedig nem nagyon megy idegenben, a TF legyőzése mellett már tíz vereséget számlálnak, ez mindenképp a hajdú-bihariak mellett szól. Látványos összecsapásra van kilátás, ugyanis két támadó felfogású csapat találkozik, melyeknek játékosai bátran dobálnak kosárra. Érdemes lesz odafigyelni a vendégek légiósaira, öt amerikai is erősíti a keretüket, de mellettük a magyarok közül Dénes, Takács és Supola is képes kimagasló teljesítményre.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!