Sport

2018.12.13. 10:15

Bravúr kell a Viditől az El-továbbjutáshoz

Budapest - Adott esetben még a Chelsea legyőzése is kevés lehet.

Budapest - Adott esetben még a Chelsea legyőzése is kevés lehet.

A Vidinek komoly bravúrra van szüksége ahhoz, hogy csütörtökön 18.55-től továbbjusson csoportjából az Európa-ligában, ehhez legalább döntetlent kell elérnie a már biztos első Chelsea ellen – írja a Magyar Távirati Iroda.

A székesfehérváriak akkor kerülnek az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szereznek az angol csapat ellen, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar bajnoknak nem a saját kezében van a sorsa, mivel ha a fehéroroszok győznek Szalonikiben, akkor a Vidi még úgy is kiesik, ha sikerül nyernie a százszázalékos londoni Kékekkel szemben a Groupama Arénában.

Legutóbb a Loki

A Chelsea minden bizonnyal tartalékos összeállításban lép pályára, de ez nem jelenti azt, hogy a piros-kékeknek könnyű dolga lesz, mert sokkal erősebb a rivális kerete. A szigetországiak már két hete, az előző körben is biztos továbbjutóként léptek pályára, ennek ellenére négygólos győzelmet arattak a görög együttes felett.

Magyar csapat legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003/04-es szezonban „élte meg a tavaszt” az európai kupaporondon, akkor a Debreceni VSC maradt talpon az El elődjében, az UEFA Kupában.

MTI, HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!