Sport

2018.10.19. 09:44

Könnyed győzelemben reménykednek a debreceni kosarasok

Debrecen - Tóth Bence szerint nem szabad lebecsülni pénteki ellenfelüket, a seregható TF együttesét.

Debrecen - Tóth Bence szerint nem szabad lebecsülni pénteki ellenfelüket, a seregható TF együttesét.

Negyedik mérkőzésére készül a férfi kosárlabda NB I./A új szezonjában a DEAC csapata. Berényi Sándor tanítványai az újonc Tehetséges Fiatalok gárdáját fogadják pénteken 17 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A debreceniek számára jól indult a bajnokság, hiszen a nyitányon legyőzték az esélyesebbnek tartott Körmendet, utána viszont a Kecskeméttől és a Jászberénytől is kikaptak, jelenleg a 12. helyen állnak. A Serco-TF-BP mind a három eddigi összecsapásukat elveszítette, így az utolsó pozícióból várják az újabb megmérettetést.

Nincs kötelező győzelem

– Egy könnyed győzelemben reménykedünk, hiszen ez az elvárható, pláne hazai pályán. Riválisunk eddig háromszor kikapott, ettől függetlenül nem szabad leírni őket, van három légiósuk, és annak ellenére, hogy nem tudtak még nyerni, mutattak olyan dolgokat a pályán, melyekre figyelnünk kell.

A kötelező győzelmek a legnehezebbek, ebben a bajnokságban talán nem is beszélhetünk ilyenről, mindent bele kell adnunk most is, ha nyerni akarunk”

– nyilatkozta lapunknak Tóth Bence, a DEAC fiatal játékosa, majd arra is rátért, a jó rajt után vajon miért kerülhettek kisebb gödörbe.

Kellenek a szurkolók!

– A Körmenddel szemben bírtuk a nyomást, nagyon buzgott bennünk a bizonyítási vágy. Ez az elán a későbbiekben sem hagyott alább, csak épp a Kecskemét otthonában megpecsételte a sorsunkat a gyenge védekezésünk. Legutóbb pedig, a Jászberény ellen már akadtak biztató dolgok, de még mindig sok hibával játszottunk – ezeket szeretnénk kijavítani! Nem szabad elfelejteni, hogy sok új játékosunk van, időbe telik, amíg kialakul az összhang a csapaton belül, sokat dolgozunk azon, hogy ez minél hamarabb összejöjjön – fogalmazott „Benya”, aki bízik benne, hogy ezúttal is sokan kilátogatnak majd a mérkőzésükre, mivel rengeteg erőt tudnak meríteni a szurkolók biztatásából.

Berényi Sándor, a DEAC vezetőedzője is bízik a sikerben.

Mindenképpen nyernünk kell pénteken, szeretnénk kijavítani a múlt heti fiaskót. A Jászberénynél egy gyengébb játékerőt képviselő csapat érkezik hozzánk, csak a győzelem az elfogadható eredmény”

– olvasható a klub honlapján a szakvezető nyilatkozata.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!