Sport

2018.07.15. 08:12

Női kézilabda junior-vb - Világbajnok a magyar válogatott Debrecenben

Debrecen - A Főnix Csarnok történetének egyik legcsodálatosabb estéjén lett világbajnok a magyar női junior válogatott.

Debrecen - A Főnix Csarnok történetének egyik legcsodálatosabb estéjén lett világbajnok a magyar női junior válogatott.

Szombatra megőrült a város, vagy inkább az ország. Tízezrek akartak a vb-döntőre jegyet szerezni, ám a Főnixbe „csak” 6500 ember fér be. A belépők már péntek délben elfogytak, így sokaknak a remény maradt a bejutásra.

Bánhatta, aki lemaradt a fináléról, felejthetetlen volt az este, a bevonulástól az eredményhirdetésig. A csapat összekapaszkodva énekelte a Himnuszt, s ha a lányok körbenéztek, érezhették, hogy mennyire szeretik őket. Kellett is a szurkolók támogatása, hiszen a norvég válogatott nagyon felszívta magát az aranycsatára, s hiába vezetett 4–1-re a magyar válogatott, az északiak fordítottak, s a félidő végéig vezettek.

Fotó: Derencsényi István

A második harminc percben aztán elindul a magyar fergeteg, s tíz perccel a vége előtt a csarnokban mindenki számára egyértelművé vált, hogy ezt a csatát csak a magyar válogatott nyerheti. Aggdalomra csak Lakatos Rita szájsérülése adott okot, a csapatkapitány egy ütközés után maradt a földön, kitört egy foga, s mivel kórházba szállították, sajnos nem lehetett ott az eredményhirdetésnél.

Az eredményhirdetésnél, ahol a magyar játékosok nyakába került az aranyérem, s a világbajnoknak járó serleg átvétele után 6500 szurkolóval együtt énekelték el a Himnuszt.

Aztán a szurkolói zónában folytatódott az ünneplés, újra kiderült, hogy az éjjel, soha nem érhet véget.

Magyarország - Norvégia 28–22 (10–12)

Debrecen, Főnix Csarnok, 6500 néző. Vezette: Sosagordalina, Lemesmartinez (uruguayuiak)

Magyarország: SUBA – Faluvégi 1, KLUJBER 8 (2), LAKATOS R. 4, PÁSZTOR N. 2, HÁFRA 8, Márton. Csere: Hlogyik (kapus), Kuti, FODOR CS. 3, Tóvizi, SZABÓ K. 2, Kácsor. Edző: Golovin Vlagyimir.

Norvégia: GRONLUND – Gabrielsen 2, Ellersten 2, Lund 1 (1), Nestaker 1, REISTAD 7, K. Olsen 1. Csere: Fossheim 2, JACOBSEN 4 (4), Dahl 1, Huse, Solstad, Hovland 1.Edző: : Vigdis Holmeset

Eredmények alakulása: 7. perc: 4–1. 13. p.: 5–6. 26. p.: 9–11. 39. p.: 16–15. 50. p.: 22–18. 55. p.: 25–20.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!