Sport

2018.07.07. 15:39

Egy lépésre a csoportelsőségtől a magyar lányok

Debrecen - A Montenegró elleni magabiztos győzelem azt jelenti, hogy vasárnap 18 órakor az A-csoport első helyéért játszik a magyar válogatott a női junior világbajnokságon.

Debrecen - A Montenegró elleni magabiztos győzelem azt jelenti, hogy vasárnap 18 órakor az A-csoport első helyéért játszik a magyar válogatott a női junior világbajnokságon.

Több mint két és félezer néző előtt jól kezdett a magyar válogatott, és Háfra Noémi vezérletével gyorsan szerzett három gólt, míg a montenegrói lányok kétszer is a kapufát találták telibe. Aztán szigorított védekezésén ellenfelünk, s felzárkózott, ám erre is akadt válasza Golovin Vlagyimir tanítványainak, így a félidő derekára megnyugtató előnyt szerzett a magyar együttes. Tóvizi Petra ellenállhatatlan volt a falban, Lakatos Rita jól fogta össze a csapatot, Binó Boglárka pedig a kapuban remekelt, így a félidőben hat góllal vezettek a mieink.

A folytatásban tovább nyílt az olló, a 47. percben 21–11-nél számolt tízet a magyar szurkolótábor az ellenfélre. Innen pedig már nem volt visszaút Montenegró számára, a magyar válogatott 27–17-re nyert, így vasárnap 18 órakor az A-csoport első helyéért játszik Norvégia ellen.


Magyarország–Montenegró 27–17 (13–7)

Debrecen, Főnix Csarnok, 2600 néző. Vezette: Natase, Stancu (románok)

Magyarország: BINÓ – Faluvégi 2, KLUJBER 5 (1), Pásztor N. 1, LAKATOS 2, Háfra N. 3, MÁRTON G. 3. Csere: Suba (kapus), TÓVIZI 5, Kácsor 2, Szabó K. 1, Kuti 1, Fodor Cs. 2, Giricz, Hornyák B. Edző: Golovin Vlagyimir.

Montenegró: Marinovics – Csarapics, Djokovics 3 (2), Szaranovics 2, BRNOVICS 3, Novakovics 3, Konatar 1. Csere: Babovics (kapus), Vukcsevics 1, Adzsics 2 (1), Tomics 1Nisavics, Csorovics, Vukcsevics, Jovicsevics 1. Edző: Tetjana Jeraminok.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–0. 13. p.: 5–4. 21. p.: 10–5. 40. p.: 17–10. 47. p.: 21–11. 56. p.: 25–15.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3.

Mestermérleg

Golovin Vlagyimir: - Minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, azaz jól játszott a csapat. Egy világversenyen meccsről-meccsre kell előre haladni, most tettünk egy újabb lépést a célunk elérése felé.

Tetjana Jeraminok: - Túl sok hibával játszottunk ahhoz, hogy szorosabb eredményt sikerüljön elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!