Sport

2018.04.29. 12:48

Elérte a célját a vívók horvát túra

Debrecen - Főtáblára jutott a Békessy mind a négy indulója a nemzetközi versenyen.

Debrecen - Főtáblára jutott a Békessy mind a négy indulója a nemzetközi versenyen.

Szatellit versenyen vettek részt a Békessy Béla Vívó Klub női párbajtőrözői szombaton, Splitben. Huszonkét ország vívói indultak a horvátországi megmérettetésen, mely egyben magyar válogató is volt, így a hölgyek 66 fős mezőnyének egyharmadát a mieink tették ki.

A selejtezőből mind a négy indulónk, Mihály Kata, Fedor Tamara, Vértesi Lili és Kálmán Gyöngyvér is továbbjutott a legjobb 64 közé.

Kata simán, 15/2-re nyert angol ellenfele, Snellin Holly ellenében, így a 32-es táblára jutott. Gyöngyvér a végletekig kiélezett asszóban, végül 15/14-re verte a szintén magyar Panácz Andreát, vagyis ő is továbblépett. Nem folytathatta azonban se Lili, se Tamara. Előbbi 15/11-re maradt alul a kanadai Zheng Evelynnel szemben, és a negyvenedik helyen zárt. Utóbbi 15/14-re kapott ki a szingapúri Rahardja Rania Herlina ellen, teljesítménye a 49. pozícióhoz volt elég.

Kálmán Gyöngyvér a 16-ba kerülésért a hongkongi Chu Ka Monggal küzdött meg, és fiatal kora ellenére szépen helytállt, 15/10- re veszítette el az asszót. Mihály Kata az angol Lawrence Hannah Elizabeth-tel került össze, és 15-14-re túljutva rajta verekedte be magát a 16-ba. Ott egy másik magyar lánnyal, Kun Annával mérkőzött meg, és szenvedett 15/9-es vereséget. Gyöngyvér a 32., Kata a 12. lett.

Elégedettek

– Lili egy rövidebb kihagyás után tért vissza, ennek ellenére jól vívott, de azért látszott rajta, hogy újra fel kell vennie a ritmust. Tami ezzel a viadallal hangolódott a jövő hétvégi, debreceni MEFOB-ra, remek felkészülési lehetőség volt számára. Gyöngyvér még csak 15 éves, ez volt a második ilyen megmérettetése, ehhez képest bejutott a legjobb 32 közé, ahol egy olyan lánytól kapott ki, aki rendszeres résztvevője a világkupáknak. Katán úgy láttam, hogy sokat kivett belőle a 16-ba jutásért vívott asszó. Érezhető volt rajta a fáradtság a Kun Anna elleni meccsen, viszont amikor megvillant, akkor olyan technikai elemeket mutatott meg, amelyekre csak a legjobbak képesek. Egy hét múlva Dubajban, világkupán lesz jelenése, amire jól ráhangolódhatott ezzel a túrával. Elégedettek lehetünk, számunkra sosem az eredmény a legfontosabb, hanem hogy tanítványaink élvezzék a sportot – értékelt Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója a nemzetközi viadal után.

- Békessy Béla Vívó Klub -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!