Sport

2018.04.28. 17:58

DVSC-TVP: rangadóból rangadóba

Debrecen - A siker egyik kulcsa az lehet, ha nem ajándékoz könnyű gólokat ellenfelének a Loki.

Debrecen - A siker egyik kulcsa az lehet, ha nem ajándékoz könnyű gólokat ellenfelének a Loki.

A Békéscsabai feletti diadalt követően nem sok ideje lesz pihenni a debreceni hölgyeknek, mert máris itt az újabb rangadó, a bajnokság egyetlen veretlen csapata, az ősi rivális Ferencváros érkezik a Hódosba. A szerdai, Viharsarokban aratott győzelem nagy lökést adhat lokistáknak, ebben bízik Hajduch Csenge, a csapat jobbátlövője is.

– A csabaiak elleni úgymond „beleragadtunk” a meccsbe, de az időkérés után rendeztük a sorokat, fel tudtunk állni és nem hagytuk, hogy az ellenfél ránk erőltesse az akaratát. Vida Gergő tisztára mosta a fejeket és onnantól kezdve taktikusan, az erősségeinkre alapozva játszottunk, és megnyertük ezt a fontos találkozót.

Jön a Fradi

A szerdai csata sebeit nyalogatni nincs sok idő, vasárnap egy valószínűleg feltüzelt Ferencvárost fogadnak Csáki Viktóriáék. Ez a meccs mind a pályán, mind a lelátón rangadó, ennek megfelelően készülnek a felek. Az ősszel Tone Tiselj búcsúmeccsén egy nagyon jó mérkőzést játszott a DVSC, mindössze négy góllal kapott ki a Népligetben.

– Nem mi vagyunk az esélyesek, de azt gondolom, hazai pályán képesek lehetünk egy még jobb eredmény elérésére. A Ferencváros pont nem az a csapat, akit bárki lebecsülne, hiába estek ki a Bajnokok Ligájából, a hazai pontvadászatban a földbe döngölték az Érdet, majd nagyon magabiztosan győztek Dunaújvárosban is. Szikora Melinda nemrég megsérült, így a válogatott Bíró Blankára nagyobb teher hárul, de nem hiszem, hogy ez kizökkentené őt. Szerdán a Győrrel játszanak, biztos, hogy önbizalommal telve akarnak szembenézni a kisalföldiekkel. Nekünk fegyelmezettnek és pontosnak kell lennünk, támadásban hosszú játékokat kell lefolytatnunk, és lényeges, hogy ne ajándékozzunk nekik könnyű gólokat. A nyáron nagy volt a változás a keretünkben, főleg belső posztokon, így idő kellett ahhoz, hogy összeálljunk. Úgy érzem ez mostanra jött el, egyre jobban érezzük egymást támadásban és védekezésben, így bízom a bravúrban – mondta el a kiváló lövő.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!