Sport

2018.04.15. 20:51

Diákolimpia: Debrecenbe is jutottak érmek

Debrecen - Verhetetlen volt a Budai Marianna, Kálmán Zille Réka és Varga Dóra Lívia összetételű női párbajtőrcsapat.

Debrecen - Verhetetlen volt a Budai Marianna, Kálmán Zille Réka és Varga Dóra Lívia összetételű női párbajtőrcsapat.

Csaknem hetven páston zajlottak a küzdelmek péntektől vasárnapig a budapesti BOK Csarnokban, múlt hétvégén tartották ugyanis az Országos Sulivívó Találkozót, valamint ezzel egybekötve az Országos Sulivívó Diákolimpiát.

A III. Sulivívó Találkozó és Diákolimpia nyitónapján 900 gyerek vett részt a tudáspróbán, és 400 fiatal indult a versenyengedély nélküliek viadalán (Diákolimpia B). A Diákolimpia programja szombaton az A kategória versenyeivel, 1400 vívó küzdelmével folytatódtak, 36 számban osztottak érmeket. A háromnapos esemény vasárnap a Diákolimpia csapatversenyeivel zárult. Több medália is hajdú-bihari sportolók nyakába került, hiszen számos iskola is képviselte megyénket.

A férfi párbajtőrözőknél, a VI. korcsoportban Bíró Dávid (Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma) állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Varga Dóra Lívia (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája) is bronznak örülhetett, ő a női párbajtőrözők mezőnyében (IV. korcsoport) nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Csapatban, női párbajtőrben (IV. korcsoport) pedig legyőzhetetlennek bizonyult a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, a Budai Marianna, Kálmán Zille Réka és Varga Dóra Lívia összetételű formáció hengerelt.

A hajdú-bihariak szombati és vasárnapi eredményei

Diákolimpia Országos Döntő, férfi párbajtőr, V. korcsoport:

9. Kormos Levente Gábor (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája), 46. Balogh Szabolcs Roland (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája)

Diákolimpia Országos Döntő, férfi párbajtőr, VI. korcsoport:

3. Bíró Dávid (Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma)

Diákolimpia 2018, női párbajtőr, III. korcsoport:

14. Kálmán Zille (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája), 34. Babinszki Anna (Debreceni Lilla Téri Általános Iskola), 51. Szabó Panna Éva (Debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola)

Diákolimpia 2018, női párbajtőr, IV. korcsoport:

3. Varga Dóra Lívia (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája), 13. Boros Berta (Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája), 51. Budai Marianna (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája)

Diákolimpia 2018, női párbajtőr, V. korcsoport:

31. Reményi Réka (Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium)

Diákolimpia 2018, férfi párbajtőr, csapat, VI. korcsoport:

6. Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája (Bíró Dávid, Kozák Rudolf, Pál Andor)

Diákolimpia 2018, női párbajtőr, csapat, IV. korcsoport:

1. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája (Budai Marianna, Kálmán Zille Réka, Varga Dóra Lívia)

- Békessy Béla Vívóklub -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!