Sport

2018.03.17. 20:58

Megtört az átok, idegenben nyert a DEAC

Debrecen - A legjobb nyolcba igyekvő Pécs otthonában törte meg hosszú nyeretlenségi sorozatát a DEAC. Az első félidőben extázisban kosárlabdázó hazaiak már 14 pontos vezetésre is szert tettek, ám a debreceniek rég nem látott motiváltsággal a fordulás után megfordították az eredményt, s végül hét pontos győzelmet arattak.

Debrecen - A legjobb nyolcba igyekvő Pécs otthonában törte meg hosszú nyeretlenségi sorozatát a DEAC. Az első félidőben extázisban kosárlabdázó hazaiak már 14 pontos vezetésre is szert tettek, ám a debreceniek rég nem látott motiváltsággal a fordulás után megfordították az eredményt, s végül hét pontos győzelmet arattak.

Isaiah Armwood kosarával indult a mérkőzés, melyre a hazaiak hátvédje, Jabril Durham válaszolt egy hárompontossal. Hiába vette át újra a vezetést a DEAC Bognár révén, a baranyaiak egy 7-0-s rohanással elléptek (10-4). Nem torpantak meg a hajdúságiak, és a magasembereik révén negyed derekára ismét felzárkóztak. A védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után, a pécsiek egészen extra hárompontosokat értékesítettek, míg a debreceniek leginkább közelről próbálkoztak. Az első tizennégy dobásából tizenegyet –közte öt triplát- értékesítő PVSK a negyed végére kilenc pontos vezetést épített ki, Berényi Sándor időt is kért (27-18). Jót tett a rövid fejmosás, a 13 pontját hibátlan mezőnymutatóval szállító Jahmal Jones vezérletével pedig ötre zárkóztak.

A második negyedet ott folytatták a felek, ahol az előzőt abbahagyták, Bíró Olivér hármasát Goran Martinics távolija, majd ziccere követte, ezúttal Csirke Ferenc kérte ki egyperces szünetét (34-31). Tovább folytatódott a pécsi triplazápor, a hazaiak pedig két perc alatt futottak egy 11-0-t. Jones és Molnár pontjaival újra tízen belül került a DEAC, de szinte azonnal érkezett egy baranyai tripla, ezúttal Antóni Csanád volt az elkövető (48-36). Még mindig volt hátra három perc a félidőből, mikor a PVSK átlépte az ötven pontot, de a cívisvárosiak is nagyszerűen céloztak, így végig látótávolságon belül maradtak. Martinics agilis játékának köszönhetően a DEAC zárta jobban a játékrészt, gólzáporos első félidő után 53-50-et mutatott az eredményjelző.

Martinics és Bognár pontjaival hosszú idő után újra átvette a vezetést a DEAC, Amwood ziccere után pedig már hazai időkérés következett (53-56). A folytatásban Durham révén felébredtek a vendéglátók, mindkét oldalon potyogtak a kosarak, így a döntetlen közeli eredmény állandósult. A Jones-Martinics páros nagyszerűen kosárlabdázott, de a hazaiak amerikai hátvédpárja sem maradt le, nem csak ponterős, de látványos is volt a találkozó. A negyed második felére sikerült valamelyest stabilizálnia védekezését a csapatoknak, két pontos vendégvezetéssel várhatták az utolsó felvonást.

Három percnek kellett eltelnie a hazai egyenlítésig, hiába támadták a festéket nagyszerűen Berényi Sándor tanítványai, Antóni és Budimir tripláival ismét egyenlő volt az állás. Nem esett össze a DEAC, a padról nagyszerűen beszálló Velkey János pontjaival hét egységnyi fórra tettek szert négy perccel a vége előtt (75-82). Budimir és Durhem ziccerével háromra zárkózott a Pécs, ám Martinics és Jones a szíve ismét a helyén volt, egy perccel a vége előtt újra elhúztak a hajdúságiak (79-86). A végjátékban is higgadt tudott maradni a DEAC, és fantasztikus játékkal, újra csapatként küzdve, idegenben törte meg rossz sorozatát. Folytatás jövő hét szerdán hazai pályán, a listavezető Szolnok ellen.

PVSK-Veolia – DEAC 81-88 (31-26, 22-24, 15-20, 13-18)

PVSK: DURHAM16/6 , Brooks 11/6, Antóni 9/9, Budimir 23/9, Sarlija 5 cserék: Bíró 6/6, Harazin 6, Simon 5/3

edző: Csirke Ferenc

DEAC: JONES 20/6, MARTINICS 23/9, Lilov 3/3, BOGNÁR 16/3, Armwood 12 cserék: Velkey 5/3, Lauderdale 6, Molnár 3/3, Kósa -.

edző: Berényi Sándor

Berényi Sándor: Rosszul kezdtük a mérkőzést, gyakorlatilag ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az elmúlt mérkőzéseken, előre megbeszélt dolgokból kaptuk sorra a kosarakat, és azért azt is hozzá kell tenni, hogy a Pécs nagyszerűen játszott. Sikerült szerencsére felébrednünk a második negyedben, és az utolsó 25 perc védekezése, és a lepattanóharc kontrolálása volt a kulcsa a győzelemnek. Mindenkinek sikerült hozzátennie a sikerhez, óriási energiák szabadultak fel a fiúkból, nagyon fontos volt ez a győzelem.

- DEAC -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!